2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
Stillwater 8: élőben követheti Mányoki Attila úszását

Stillwater 8: élőben követheti Mányoki Attila úszását

2023. augusztus 10., 17:45
Zöld jelzést kapott, így nekivágott az Amerikai Egyesült Államok második legmélyebb tavának, a Tahoe-tó átúszásának Mányoki Attila.

Helyi idő szerint augusztus 9-én este kellett jelentkeznie Camp Richardson kikötőjében. Mint bejegyzésében fogalmazott, a szokásos eligazítást (szabályok, felszerelés, adategyeztetést) követően kezdhette el a Stillwater 8 sorozat következő állomását, a Tahoe-tó átúszását.

Az áramlatoktól és leginkább a szélerőtől függően kb. 35-40 km lesz a táv, amíg átérek a tó északi pontján található Incline Village partjához. Partközelben a tó víze 19 fok, ami kimondottan kedvező ebben a tóban. Ez az Egyesült Államok második legmélyebb tava (501 méter). Maga a tó közel 2000 méter magasan fekszik és körben a Sierra Nevada-hegység csúcsai 3000-4000 méter közöttiek, aminek köszönhetően az éjszakák hűvösek. A tó napközbeni forgalma illetve a szél kínálta lehetőségek miatt éjszaka történik a tó átúszása (minden próbálkozónak). A tó hőmérséklete, az éjszakai hűvös levegő és a napsütés hiánya miatt folyamatos a hőveszteség. Csak az izmok hőtermelése tudja kompenzálni az állandó hőveszteséget (egy darabig). Nincs neoprém ruha használat, csak a hagyományos úszónadrág

- írta a megmérettetést megelőzően a zalaegerszegi kiválóság. 

Az időeltolódás miatt itthoni idő szerint augusztus 10-én reggel indult el. A starttól számítva 10-12 órát vesz igénybe az átúszás.

Az úszást IDE kattintva követheti élőben. 

Posztjában kitért arra is a sportoló, hogy nagykövetként a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány számára adományokat szeretne  gyűjteni, ahogy a közelmúltban a Gébárti-tónál is megtette

Fotó: Mányoki Attila/Facebook

# Kapcsolódó cikkek