2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Simon Borbála kvalifikálta magát a kadet és junior Eb-re

Simon Borbála kvalifikálta magát a kadet és junior Eb-re

2024. január 16., 08:33
Az elmúlt hétvégén a kadet korosztályú vívóknak rendeztek nemzetközi versenyt. A Zalaegerszegi Vívó Egylet válogatott kerettag fiú versenyzői Pozsonyban próbáltak szerencsét. A 275 fős létszám már eleve egy nagyon erős versenyt vetített előre. Szabó Bálint 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a csoportkört, míg a nála egy évvel fiatalabb Csatlós Gellért 4 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be csoportját.

A 256-os táblán Bálint vereséget szenvedett, így a versenyt a 138. helyen zárta.

Gellért győzelemmel kezdett, de a legjobb 128 között egy szoros mérkőzésen alulmaradt egy angol fiú ellen és végül a 103. helyet szerezte meg.

A fiúknak hamarosan Szófiában lesz lehetőségük szerepelni egy hasonló versenyen.

Közben a lányok a lengyelországi Poznanban megrendezett kadet körversenyen próbáltak szerencsét, ahol 20 országból 210 induló versenyzett.

A lányoknak ez volt az utolsó, az Európa-bajnokságra kvalifikáló verseny, így a nagy tét alaposan próbára tette őket.

Antal Kata nagyon jó vívással, 4 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a csoportot, míg klubtársa, a kadet ranglista 2. helyén álló Simon Borbála szintén ilyen eredménnyel jutott fel a 256-os táblára. Itt mind a két versenyző kiemelt volt, így csak a 128-as táblán kellett újra bekapcsolódni a küzdelmekbe. Sajnos Kata egy amerikai versenyzőtől kikapott, így a 87. helyen fejezte be a versenyt.

Simon Borbála a nála magasabban rangsorolt angol versenyzőt magabiztos vívással, 15-4-re legyőzve jutott be a legjobb 64 vívó közé.

Ezt a kört már csak 4 magyar versenyző érte el és ekkor biztossá vált az is, hogy a ZVE fiatal versenyzője, Simon Borbála a hátralevő versenyek eredményeitől függetlenül szinte biztosan kvalifikálta magát a Nápolyban rendezendő kadet és junior Európa-bajnokságra!

Ennek hatására érthetően már nem tudott koncentráltan vívni és a lengyelek legjobbjától vereséget szenvedve a 60. helyen fejezte be a versenyt.

Másnap Bori a magyar válogatottal a csapatversenyen is érdekelt volt.

33 csapat indult, a magyar válogatott egy sima mérkőzésen jutott be a legjobb 16 közé, ahol a francia csapattól vereséget szenvedtek. Így a hátsó ágra kerültek, ahol 3 győzelem után végül a 9. helyen zárták a küzdelmeket.

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZVE/Facebook

# Kapcsolódó galériák