2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Simon Borbála ezüstérmet szerzett az európai kadet körverseny csapatversenyében

Simon Borbála ezüstérmet szerzett az európai kadet körverseny csapatversenyében

2023. november 17., 10:01
Budapest adott otthont az európai kadet tőr körversenynek. Szombaton délután a női csapatversenyeket rendezték, ahol Simon Borbála, a Zalaegerszegi Vívó Egylet vívója a magyar válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett.

Simon Borbála egész nap kiegyensúlyozottan, szépen vívott, hasznos tusokat szerezve a csapatnak. A kimagasló eredményt Bartus Claudiával (Halásztelek), Gyapjas Hannával (Ludovika) és Kollár Annával (Törekvés) egy csapatban érték el.

A női mezőny vasárnap az egyéni versennyel folytatódott, ahol három ZVE-s lány indult a 246 fős nemzetközi mezőnyben. A legjobban Simon Borbálának sikerült, aki az 52. helyen fejezte be a versenyt. Antal Katalin nagyon szoros asszóval zárta a versenyt, sajnos nem sikerült a 64-be kerülés, de így is csodálatos eredmény ebben a népes mezőnyben a megszerzett 82. hely. Bagosi Borka újoncként vállalta a megmérettetést élete első európai kadet körversenyén. Sikerült győzelmet is szereznie és végül a 222. helyen zárt.

A férfiak szombaton egyéniben, vasárnap pedig csapatban versenyeztek.

A férfi mezőnyben 305 versenyző indult a világ számos pontjáról, köztük 7 ZVE-s vívó is az egyéni versenyszámban. A verseny legjobban Szabó Bálintnak sikerült, aki a csoportkört 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárva került a táblára. Az egyenes kieséses szakaszban, több győzelmet aratva egy kemény asszóban a ranglista 13. helyén álló angol tőrözőt is legyőzve jutott be a legjobb a 32-be. Bálint végül a 29. helyet szerezte meg.

Csatlós Gellért élete eddigi legjobb eredményét elérve a 30. helyen zárta a versenyt, ezzel az országos ranglista 9. helyére lépett.

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZVE/Facebook

# Kapcsolódó galériák