2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Rubin Mattia 11. lett a Junior Európa-bajnokságon

Rubin Mattia 11. lett a Junior Európa-bajnokságon

2024. február 28., 10:20
A Nápolyban zajló kadet és junior Európa-bajnokság hatodik versenynapján rendezték a junior férfi tőr verseny egyéni számát. A 87 versenyző között volt a Zalaegerszegi Vívó Egylet tehetsége Rubin Mattia is.

A csoportkörben 4 győzelemmel és 1 vereséggel záró magyar fiú a 64-es táblán a 17. rangsorolást kapta. A direkt kieséses tábla első mérkőzésén egy nagyon kellemetlen holland ellenfelet győzött le 15-9-re, így bekerült a legjobb 32 közé. A nehéz ág ellenére Rubin Mattia a következő ellenfelét, egy hazai pályán szereplő olasz versenyzőt, koncentrált vívással sikerült 15-13-ra legyőznie, és ezzel bekerülni Európa 16 legjobb junior vívója közé.

A 16-os táblán az egyik legnehezebb vívó jött szembe a zalaegerszegi fiatalnak. A junior világranglista 6. és a csoportkör után a tábla első kiemelt versenyzője, a francia Chagnon (Sagnon). Az izgalmas és szoros mérkőzésen az ellenfél 15-13-as győzelme után érthető volt a szomorúság, nagyon közel volt a siker. Rubin Mattia így is szépen szerepelt, hiszen a 11. helyen zárta az egyéni versenyt.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZVE/Facebook