2024.05.01., szerda - Fülöp, Jakab napja
facebook
Keresés
Röplabdatorna középiskolásoknak, a felkészülés jegyében

Röplabdatorna középiskolásoknak, a felkészülés jegyében

2024. február 16., 09:55
Röpizz velünk! címmel a Zala vármegyei középiskolások felkészülését segítő vegyes röplabda tornát rendeztek az elmúlt hétvégén a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében. A torna célja versenyzési lehetőség biztosítása volt a Zala vármegyében működő középiskolák diákjainak számára. Továbbá a röplabda Diákolimpiákon különböző korosztályokban induló csapatok számára felkészülési lehetőség biztosítása a minél jobb eredmények elérése céljából.

A Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesülete, a Városi Szabadidősport Szövetség Röplabda Bizottságával karöltve szervezte meg a tornát melyre tíz csapat nevezett, köztük keszthelyi középiskolások.

A rendezvényt a Zalaegerszegi Tankerület támogatásával sikerült a városi és a megyei Diákolimpia döntői közé beilleszteni a szervezőknek. A rendezvényt a ZTE Röplabda Klub és ZEUS SE is támogatta.

A verseny helyszínéül szolgáló Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermét a Zalaegerszegi Tankerület biztosította, ahol a tornán résztvevő csapatok összetételében annyi megkötés volt, hogy a pályán állandóan minimum 3 női játékosnak kellett tartózkodnia. A csapatok két pályán küzdöttek egymással és harcoltak a minél jobb helyezések eléréséért.

A torna végeredmény némiképp eltér a pályán lejátszott mérkőzések eredményeitől, mivel a rendező felnőtt csapatok verseny kívül indultak, valamint az eredményhirdetésen meg nem jelent csapatok hátra lettek sorolva.

Így az első alkalommal megrendezett tornát a ZTE mix csapata nyerte a Bombázók és az Anonymus előtt. Fair play, ZTE különdíjat a Katica csoport csapata kapta, míg a strandröplabda, Kölcsey DSE különdíjat a Bombázók együttesének ítélték oda a szervezők. 

A torna végeredménye:

1. ZTE mix

2. Bombázók

3. Anonymus

4. Challengers

5. Karasuno

6. Katica csoport

7. Vajda Gimnázium

8. Hétvégi Team

9-10. Röpitanarak és edzők, Retro

A bajnokcsapat balról: Király Natasa, Vass Petra, Barabás Dorina, Tuba György, Levente, Boros Brúnó, Jankovics Lucia, Horváth Dániel, Horváth Gergely

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák