2024.04.26., péntek - Ervin napja
facebook
Keresés
Péntek este hazai pályán búcsúztatja a 2022/23-as idényt a ZTE FC

Péntek este hazai pályán búcsúztatja a 2022/23-as idényt a ZTE FC

2023. május 25., 08:51
Elérkezett az OTP Bank Liga utolsó fordulója, mely egyben a 2022/2023-as bajnoki szezon zárása is. A ZTE FC labdarúgó csapata pénteken 20:30-tól a Paksi FC együttesét fogadja a ZTE Arénában.

A tolnai alakulat még versenyben van a dobogóért, amit a DVSC és a Puskás Akadémia elől szerezhetnek meg, a csillagok állása is jó lesz. Az elmúlt fordulókban nem mutatott jó formát Bognár György együttese, de ez nem azt jelenti, hogy a pénteki összecsapáson ne tennének meg mindent a győzelemért.

A ZTE FC már korábban kiharcolta az NB I-es tagságot, így nyugodtan készülhet a szezonzáró összecsapásra. A Paks ellen egy győzelem és egy vereség a zalaiak mérlege.

Májusban két fontos részcélt is elért a csapat a kupagyőzelemmel, valamint a bent maradással, ám az utóbbi két összecsapás nem úgy sikerült az eredmények tekintetében, ahogy elterveztük. Szeretnénk javítani és jó játékkal búcsúzni közönségünktől, akik az egész szezon során bíztatták a csapatot. Kellemetlen stílusú ellenfél vár ránk, remek támadókkal, elég csak a góllövőlista vezetőjét, Varga Barnabást megemlítenem. A paksi csapat a dobogós helyért is küzd, így nehéz mérkőzésre számítok, de a célunk egyértelmű, szeretnénk győzelemmel zárni a szezont hazai környezetben.

- nyilatkozta a ZTE FC vezetőedzője, Boér Gábor a klub honlapján.

Sérülés miatt Bojan Sankovicsra, Kálnoki-Kis Dávidra és Gergényi Bencére sem számíthat az edzői stáb a szezonzáró találkozón.

A klub vezetése az eredeti tervek szerint az utolsó bajnoki mérkőzést követően szerette volna a kupasikert is megünnepelni a Zalaegerszegen, ám a péntek, késő esti időpontra kiírt találkozó sokak számára nem megfelelő, így a klub azt a döntést hozta, hogy július közepén, a Zete Fieszta keretén belül szervez ünnepséget a kupagyőztes csapatnak.

Fotó: Jóna István