2024.05.18., szombat - Erik, Alexandra napja
facebook
Keresés
Országos viszonylatban jól áll Zala vármegye labdarúgása

Országos viszonylatban jól áll Zala vármegye labdarúgása

2023. december 27., 09:50
Az év végéhez közeledve, még az ünnepek előtt tartotta évzáró, kibővített ülését az MLSZ Zala Vármegyei Labdarúgó Szövetség (MLSZ ZVI) társadalmi elnöksége. Az összejövetelen értékelték az elmúlt évet és a Zala Vármegye Labdarúgásáért-díjakat is átadták.

A zalaegerszegi Belga étterem volt a helyszíne a Zala Vármegyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökség kibővített ülésének. Kovács Tamás, a Zala Vármegyei Igazgatóság társadalmi elnöke köszöntötte a megjelenteket és értékelte az elmúlt időszakot, majd megköszönte a vármegyei labdarúgásban tevékenykedők munkáját.

Szekeres Szabolcs, az MLSZ ZVI igazgatója tekintett vissza részletes beszámolójában a 2023-as esztendőre. Elmondta, hogy országos viszonylatban Zala vármegye labdarúgása jól áll, de hogy ez így is maradjon, sőt fejlődjön, sokat kell dolgozni.

Számokban is elhangzott, hogy a vármegyei labdarúgás hogy áll.

Jelenleg 83 csapat vesz részt a felnőtt megyei bajnokságokban, míg az utánpótlásban négy korosztályban 92 csapat szerepel. Összesen 1080 mérkőzést játszottak le az elmúlt évben, ebből 590 felnőtt, 490 utánpótlás volt. 19 mérkőzés maradt el, 8-on pedig létszámhiányosan állt ki valamelyik csapat. Az U15 és U17-es regionális bajnokságban, melyet Zala vármegye szervez 159 mérkőzés játszottak a csapatok. A téli utánpótlás futsal bajnokságra 97 csapat nevezett, így tervek szerint a téli időszakban 712 futsal meccset játszanak.

Zala vármegyében jelenleg 5596 labdarúgó és 1217 futsal versenyengedély van kiadva.

Zala 258 településéből 78-ban van labdarúgó tevékenység. Összesen hat olyan ezer fő feletti település van., ahol nincs labdarúgás.

A Bozsik-programban 9 körzetben 112 intézmény regisztrált és 2686 gyerek vesz részt a programban.

Az eseményen adták át a Zala Vármegye Labdarúgásáért-díjat, melyet idén hárman vehettek át.

Elsőként Balogh Gabriella, az MLSZ elnökségi tagja vehette át a díjat, aki zalaegerszegi kötődése okán az MLSZ elnökségben végzett munkája nagyban hozzájárul a megye labdarúgásának fejlődéséhez.

Másodikként,  Kárpáti István, a Semjénháza SE elnöke kapta meg a díjat, aki 2001 óta vesz részt aktívan a falu labdarúgócsapatának vezetésében. Harmadikként Németh Ferenc, az FC Nagykanizsa létesítmény és technikai vezetője következett, aki a klub 2003-as megalakulása óta annak alkalmazásában áll.

Szekeres Szabolcs zárásként elmondta, jövőre két nagyobb rendezvényük lesz, előbb Zala Kupa néven rendezik meg a hagyományos, nemzetközi játékvezetői teremlabdarúgó-tornát. A horvát Varasd és Csáktornya, a szlovéniai Muraszombat és Lendva és a romániai Marosvásárhely sípmesterei érkeznek a tornára. Január utolsó hétvégjén pedig Keszthelyen, a Csokonai ÁMK-ban először rendezik meg a vármegyei igazgatóságok tornáját, amire 16 régió képviselői érkeznek.

Szöveg: Jóna István
Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák