2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Nemzetközi tornán szerepeltek a ZTE RK fiataljai

Nemzetközi tornán szerepeltek a ZTE RK fiataljai

2024. június 09., 11:00
A Lendvai Röplabdaklub június 1-jén szezonzáróként nemzetközi utánpótlás röplabdatornát szervezett. Az U13-as tornán négy csapat vett részt, a házigazda mellett a ZTE Röplabda Klub, a horvátországi Nedelišče csapata és a Ljutomeri Női Röplabdaklub szerepelt.

Eredetileg a torna egy edzőmérkőzésként indult a ZTE-vel, aztán az ötlet kinőtte magát egy négycsapatos nemzetközi eseménnyé. Sajnos az osztrák klub az országos bajnokságuk miatt nem tudta elfogadni a meghívásunkat, ezért kértük fel Ljutomert a szereplésre

– mondta a torna kapcsán Horvat Dejan lendvai klubelnök, aki hozzátette még, hogy az ilyen nemzetközi tornák azért is fontosak, mert a csapatok a megszokott kereteken kívül ellenőrizhetik minőségi szintjüket és szokhatják az országonként némileg eltérő játékszabályokat is.

A felszabadult, küzdelmes és hangos szurkolói körítés mellett zajló tornán az eredmény ezúttal másodlagos volt, a hangsúly a tapasztalatcserén, a találkozáson, a kapcsolatépítésen volt – olvasható a Népújság online felületén.

A ZTE utánpótláscsapata szép számban érkezett Lendvára, és amint Markó Gábor edző is nyilatkozta, az esemény jó lezárása volt az idénynek. 

Örömmel jöttünk a tornára, és bízom benne, hogy egy hosszútávú, eredményes kapcsolat fog kialakulni a két klub között. A csapatunk rövid ideje, csak szeptember óta van az edzésfolyamatban, és a mérkőzéseken látszott, hogy a többi csapattal összehasonlítva vannak bizonytalanságaink, ezért a feladatunk azon dolgozni, hogy utolérjük őket

– véleményezte a látott játékot az edző.

A sikeres utánpótlás minitornát a szervezők hagyományossá szeretnék tenni, tervezve a nemzetközi mezőny bővítését is.

Szöveg: Jóna István

Fotók: nepujsag.net

# Kapcsolódó galériák