2024.04.28., vasárnap - Valéria napja
facebook
Keresés
Nem borult a papírforma Szombathelyen

Nem borult a papírforma Szombathelyen

2023. december 11., 10:00
A 11. fordulóban a címvédő Falco KC ellen lépett pályára a Zalakerámia ZTE KK.

A hazaiak nem igazán bíztak semmit a véletlenre és magabiztos játékkal megnyerték a mérkőzést.

Falco -Vulcano Energia KC Szombathely- Zalakerámia ZTE KK 100-72 (26-12, 19-21, 29-22, 26-17)

Szombathely, J: Földházi, dr. Mészáros, Söjtöry

Falco KC: Pongó 5/3, Benke 15/9, Tanoh Dez 7, Tiby 14, Keller Á. 14/6, csere: Pot 4,  Verasztó 5/3, Krivacevic 8, Perl 15/3, Barac 8, Jordano 5/3, Takács. edző Milos Konakov

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 21/6, Csátaljay, Keller I. 2, Lekunas 5, Ostojic 9, csere: Németh 8/6, Tóth 18/3, Csuti, Mishula 9/6. edző: Lubomir Ruzicka

Kipontozódott: Csátaljay 30’,

A találkozót Ostojic pontjaival kezdett a ZTE és a 4. perc elejéig vezettek is (1-3). Lassan ébredt a Falco és fokozatosan vette át a játék irányítását. A vasiak Tanoh Dez és Benke vezérletével nagyobb fokozatra kapcsoltak és állva hagyták a zalaiakat (26-12). Rengeteg tiszta dobást hibázott a ZTE, főleg távolról, míg a címvédő kevesebbet hibázott és sokkal hatékonyabban támadott. A második negyed elején, mintha rápihent volna a negyed második felére a házigazda, de nem igazán tudott élni a lehetőséggel a vendégcsapat (33-22). Pillanatok alatt, kihasználva a védekezésben vétett hibákat, és húsz pontra növelte előnyét a Szombathely (42-22). A félidő végét megnyomta a ZTE és 11-3-as futással csökkentette hátrányát (45-33).

A nagyszünet után három perc alatt 13-4-et futva újra húsz pont feletti különbség alakult ki (58-37). Az időkérés sem segített a vendégeken, hiszen a védekezésük továbbra is nagyon szellős volt és a hazaiak szinte ziccerig játszották támadásaikat. A Falco jól menedzselte előnyét és húsz pont környékén tartotta a különbséget. A záró negyed elején felváltva szereztek kosarat a csapatok, majd ahogy az előző negyedekben is, a Falco ismét ellépett (85-60). A hátralévő időben már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a csapatok közti különbség. A hazaiak könnyedén szerezték újabb pontjaikat, a ZTE védekezése teljesen szétesett. A századik pontot Perl dobta, ami egybe az utolsó kosár volt a találkozón.

A címvédő végig magabiztos játékkal sorozatban nyolcadik győzelmét szerezte.

Lubomir Ruzicka:

Tudtuk, hogy a Falco jó védő csapat, kinti posztokon nagyon agresszívan védekezik. Készültünk erre, de sajnos nem jól reagáltuk le, eladtunk 18 labdát, ebből kaptunk 21 pontot. Sajnos az első félidőben nagyon rosszul használtuk ki a kinti helyzeteinket, pedig egy ilyen meccsen, ilyen ellenfél ellen, ennél több kell kintről. Egyszer vissza tudtunk jönni 18 pontos hátrányból. Jól sikerült a váltás zónára, de a Falco rutinos játékosai szépen megtalálták a réseket. Most dolgozunk tovább, hiszen következik az Alba elleni találkozó. Köszönöm a szurkolóink bíztatását és gratulálok a Falconak.

Szöveg: Jóna István
Fotó: Bálizs Zsuzsa