2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
Nagy verést kapott Debrecenben a ZTE FC

Nagy verést kapott Debrecenben a ZTE FC

2024. március 17., 14:25
A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Debrecen ellen, idegenben lépett pályára a ZTE FC. Az első félidőben ellenálhatatlanul játszottak a hazaiak és négy gólt szerezve gyakorlatilag eldöntötték a találkozót. A második félidőben valamivel jobban játszott a ZTE, de csak a szépítésre futotta az erejükből, a kiadós zakót nem tudták elkerülni.

DVSC-ZTE FC 5-1 (4-0)

Debrecen, Jv: Antal Péter

DVSC: Megyeri - Ferenczi (Hornyák), Ojediran, Dreskovic, Lagator - Baranyai, Dzsudzsák (Tuboly), Szuhodovszki (Loncar), Domingues (Bódi) - Vajda (Kocsis), Bárány, edző: Srdjan Blagojevic

ZTE FC: Dombó - Várkonyi (Meshack) (Kiss), Evangelou, Csóka - Szendrei, Bedi, Sankovic (Kovács), Hadida (Németh), Mim-Gruber (Sajbán), Mance, edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Ojediran, Vajda, Dzsudszák, Bárány 2, ill: Németh

A ZTE volt kezdeményezőbb az első percekben, mégis a hazaiak szereztek vezetést a 4. percben. Szögletrúgásból középre ívelt labda Ojediranhoz pattant, aki tíz méterről lőtt a bal sarokba (1-0). Próbált előre menni a ZTE, de csak Mance tudott zavart okozni a debreceni védelemben. A hajdúságiak veszélyesen támadtak és a 27. percben Vajda beadásnak szánt labdája kötött ki a ZTE kapujában (2-0). A DVSC minden tekintetben uralta a pályát, a zalai támadók nem igazán tudtak helyzetbe kerülni. A 33. percben Dzsudzsák értékesített büntetőt, miután a tizenhatoson belülre törő Vajdát Csóka szabálytalanul akadályozta (3-0). A 38. percben jött az újabb hazai találat. Dzsudzsák szögletét Lagator csúsztatta meg és a hosszú oldalon érkező Bárány közelről a kapuba fejelt (4-0). A félidő végén Gruber Zsombor megsérült, de Márton Gábor már nem változtatott, a hosszabbítást tíz emberrel játszotta végig a ZTE.

Márton Gábor a félidőben hármat cserélt, Sajbán, Meshack és Németh érkezett. Három perc elteltével a cserék hozták össze a szépítő találatot a ZTE-nek. Sajbán balról gurított középre és az érkező Németh a hosszú sarokba perdített (4-1). Egy perccel később újabb gólt szerezhetett volna a ZTE, de Németh közeli lövését Megyeri hárította. Feljavult a vendégek játéka és a kapuja elé szorították a Debrecent. A 65. perctől kijött a szorításból a Loki és átvette a játék irányítását. A 72. percben visszaállította a félidei különbséget a Debrecen: Bódi ugratta ki Ferenczit, akinek balról középre lőtt labdáját Bárány lőtte a bal alsó sarokba (5-1). A 78. percben Sajbán remek kiugratást követően gólt szerzett, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 83. percben Csóka mentette meg a vendégeket a góltól, Kocsis labdáját vágta ki a gólvonalról. A vége magabiztos és megérdemelt hazai győzelem. A ZTE FC sorozatban harmadik mérkőzésén nem tudott nyerni.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek