2024.05.04., szombat - Mónika, Flórián napja
facebook
Keresés
Nagy csatában győzte le a MAFC együttesét a ZTE NKK

Nagy csatában győzte le a MAFC együttesét a ZTE NKK

2024. április 08., 09:15
Az amatőr női kosárlabda NB I rájátszásának első összecsapásán a Piros csoport 5. helyén végzett MAFC együttesét fogadta a ZTE NKK. Végig kiélezett, szoros mérkőzésen remek második félidei játékkal sikerült nyerniük, így előnnyel várhatják a másodikat.

ZTE NKK-MAFC 90-83 (22-20, 21-26, 23-18, 24-19)

Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Csallóközi, Esztergályos

ZTE NKK: Óházy 9, Kovács 31/18, Ács 20/3, Szórád 10, Jurkó 8, csere: Horváth Fru. 12. edző: Rózsás Gábor

MAFC: Szörényi 20/12, Hercze 7/6, Karlóczai 10/6, dr. Varga 2, Aradi 26, csere: Jánosi 12, Tóth 6, Géczi, Édes. edző: Weisz Miklós

A találkozó első két percre a rohanásról és a kapkodásról szólt, nem a pontosságról (4-4). Sikerült ritmust váltani a hazaiaknak és 8-0-s futással kerültek előnybe (12-4). Hullámzott a mérkőzés és a folytatásban a vendégek játszottak pontosabban, fordítottak is, de a negyed végén Kovács pontjaival a ZTE NKK-nál volt a vezetés (22-20). A második negyedet is a hektikusság jellemezte, mindkét oldalon sok volt a hiba. A negyed felénél a vendégek négypontos előnyt szereztek (31-35), amit Kovács Gina hárompontosaival kiegyenlített a házigazda, de a félidőt mégis a MAFC nyerte (43-46).

A harmadik negyed elején próbálta tartani megszerzett előnyét a vendégcsapat. Kialakult egy 3-5 pontos különbség, amit egyik csapat sem tudott se feljebb, se lejjebb tornászni (59-62). Felváltva potyogtak a kosarak, a fordulat csak a negyed végén jött. A 28. percben 59-62-es állásnál Ács büntetőivel, majd Kovács hármasával fordított a ZTE (66-64). Szoros, kiélezett küzdelmet hozott a záró negyed eleje. A 34. percben szinte új mérkőzés kezdődött, hiszen 74-74 állt az eredményjelzőn. Összeszorított fogakkal, a közönség támogatásával mentek előre a zalai lányok, Kovács és Ács kosaraival hat ponttal elléptek (82-76). Ez a néhány perc döntőnek bizonyult, hiszen határozott védekezéssel elbizonytalanították ellenfelüket, akik egyre több dobást hibáztak. A végén hétpontosra nőtt a hazaiak előnye, ami bíztató lehet a vasárnapi második összecsapásra nézve.

Rózsás Gábor:

A MAFC a Piros csoportban az előkelő 5. helyen zárta az alapszakaszt 10-8-as mérleggel, s talán az egész NB I. B legrutinosabb együttese, remek játékosokkal a soraikban. Az, hogy tudtunk győzni ellenük az óriási fegyvertény fiatal csapatunk számára, le a kalappal a játékosaink előtt! Az, hogy az eredmény hogyan alakult olyanra, amit a végén rögzíthettünk, arról regényt lehetne írni, annyi volt a hullámvölgy és hullámhegy mindkét csapat játékában. A szurkolók parádés hangulatot teremtettek, köszönjük nekik a plusz energiákat! A többi párharc ismeretében kiváló eredmény, hogy nem kilátástalan helyzetben utazunk a visszavágóra és természetesen ott is szívvel-lélekkel fogunk majd küzdeni!

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák