2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Megvan Márton Gábor első győzelme: a ZTE három góllal nyert a DVTK otthonában

Megvan Márton Gábor első győzelme: a ZTE három góllal nyert a DVTK otthonában

2023. december 03., 18:10
Mivel a Kisvárda pontot szerzett a Debrecen ellen, így a sereghajtó pozíciójából léphetett pályára a ZTE FC vasárnap délután a Diósgyőr vendégeként. Az első félidő hazai fölényt hozott, míg a második félidőben Mim Gergely tíz perc alatt kettő gólt szerzet, majd a hosszabbításban Meshack tette fel a vendégek teljesítményére a koronát egy újabb találattal. Márton Gábor első győzelmét szerezte meg visszatérésé óta a ZTE kispadján.

Diósgyőri VTK - ZTE FC 0-3 (0-0)

Miskolc, 3652 néző, Jv: Vad II István

DVTK: Odincov- Stephen, Csorbadzsijszki, Szatmári, Gera- Pernambuco (Lukács), Pozeg Vancas (Obounet), Holdampf, Acolatse (Jurek)- Edomwonyi (Kampecis), Bényei (Franchu). Edző: Sergej Kuznyecov

ZTE FC: Dombó- Medgyes, Evangelou, Várkonyi, Huszti- Bedi, Németh (Meshack), Sankovic- Mim (Kovács), Mance (Croizet), Sajbán. edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Mim (2), Meshack

Némi mezőnyjáték után a 9. percben Acolatso kapott remek labdát a jobb szélen, majd a tizenhatoson belülre cselezte magát, de lövése a zalaegerszegi kapu mellé ment. Aktívabban és veszélyesebben játszott a házigazda, de a zalai kapu előtt nem jó döntéseket hoztak. A ZTE védekezése elég szellős volt, többször bejátszották mögé a labdát a diósgyőri középpályások. A 29. percben vendég szögletet követően középről Medgyes lőtt, de pont a hazai kapus kezébe kötött ki a labda. Egy perccel később Mim húzta meg a jobb szélen és befelé cselezve próbálkozott lövéssel, ami elkerülte a kaput. A 32. percben Holdampf lövését fogta Dombó. Nem sokkal később egy szépen kidolgozott támadás végén Bényei lőtt húsz méterről, Dombó lábbal hárított. Egyre jobban nyomtak a hazaiak és a 40. percben Pernambuco adott egy csel után jobbról középre, Pozeg Vancas fejese a bal kapufán csattant.

A nagyszünet után diósgyőri próbálkozásokkal folytatódott a találkozó. A ZTE biztonsági játékot játszott, kontratámadásokra építve. Fölényben játszott a DVTK, de nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A 64. percben Németh indította a jobb oldalon felfutó Mim Gergelyt, aki egyet tolt a játékszeren befelé és kilőtte a bal felső sarkot (0-1). A 70. percben Bedi cselezett a 16-os sarkáról befelé és lövése a hosszú kapufán csattant. A 74. percben Croizet passzolt Mimhez, aki lefordulva védőjéről és kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A két gól teljesen megfogta a DVTK-t és nagy rohamok elmaradtak a hajrában. A ZTE bátran játszott és határozottan védekezett. Amikor már azt hihettük nem történik semmi, a 92. percben Meshack 16 méterről ballal zúdított egy bombát a DVTK hálójába (0-3).

A második félidei eredményes játékának köszönhetően a ZTE FC fontos, önbizalomnövelő győzelmet szerzett Miskolcon.

Szöveg: Jóna István
Fotó: ZTE FC/Facebook