2024.05.14., kedd - Bonifác napja
facebook
Keresés
Megújította névadó szponzori szerződését a Zalaszám Informatika Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club

Megújította névadó szponzori szerződését a Zalaszám Informatika Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club

2024. február 20., 14:10
Aláírta hagyományos névadó szponzori szerződését a Zalaszám Informatika Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club. Ezt az együttműködést immár 20. alkalommal újították meg. A felek közös célja, hogy a jövőben is minél több fiatallal ismertessék meg a sportágat.

Szász András, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a Zalaegerszegi Atlétikai Club napi szinten több száz gyerek sportolását teszi lehetővé – mások mellett ezért tartják fontosnak az egyesület támogatását.

A helyi kohéziós identitás megteremtése, valamint a társadalmi szerepvállalás szempontjai szerint úgy döntöttünk, hogy idén is támogatjuk az atlétikát. Az idei szerződésaláírás a 20., így ezt jubileumi alkalomnak tekintjük, és kívánom azt, hogy az elkövetkezendő 20 évben is képesek legyünk támogatni a helyi atlétikát

- nyilatkozta portálunknak Szász András, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezető igazgatója.  

Bella Attila, az Atlétikai Club ügyvezetője szerint egyedülálló a magyar atlétikában az ilyen hosszútávú támogatói együttműködés. Céljuk olyan ösztöndíjrendszer kialakítása, ami segíti az atléták helyben maradását. Megköszönte a névadó cég, valamint az önkormányzat idei emelt összegű támogatását, illetve Vigh László országgyűlési képviselő lobbitevékenységét. Balaicz Zoltán polgármester a vállalat és a sportegyesület érdemeit méltatva bejelentette: a város idén 15 millió forinttal segíti a működésüket:

A Zalaegerszegi Atlétikai Club már hosszú ideje egy olyan sikeres sportszervezet, amely – hogyha az utánpótlásnevelést nézzük - rengeteg olyan tehetséges fiatallal ajándékozott meg bennünket, akik szép sikereket értek el, ha pedig a versenysportban elért eredményeiket tekintjük, akkor azt látjuk, hogy olimpikonokkal is gazdagodtunk a klubnak köszönhetően.

Kozáry Ágnes, Zalaegerszeg első olimpikonja, a Zalaszám ZAC elnöke terveikről is beszélt:

Köszönet minden támogatónknak. Fő célunk, hogy a kisgyerekeket jobban bevonjuk az atlétikai életbe, mivel az atlétika szinte minden sportágnak az alapja. Szeretnénk, hogyha minél több gyerek sportolna klubunkban.

A sajtótájékoztatón kiemelték: Muszil Ágnes, az egyik legígéretesebb sportolójuk múlt szombaton megszerezte élete első országos magyar bajnoki címét. Az ő sikere is bizonyíték a helyi atlétika magas színvonalára.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

3Pfvy7hlVEI
# Kapcsolódó galériák