2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Mance duplája kellett a ZTE FC sikeréhez

Mance duplája kellett a ZTE FC sikeréhez

2023. október 07., 16:00
A labdarúgó NB I 9. fordulójában két olyan csapat találkozott Mezőkövesden, akinek szüksége volt a győzelemre. A ZTE FC a hajrában szerzett góllal végül megszerezte a győzelmet.

Mezőkövesd-Zsóry FC - ZTE FC 1-2 (0-1)

Mezőkövesd, 1800 néző. Jv: Pintér

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai K., Zahary (Molnár), Lukic, Pillár, Nahirnij (Filip) - Illés (Brtan), Cseke, Vajda (Cseri)- Babunski (Ugrai), Drazic. Vezetőedző: Kurttor Attila.

ZTE FC: Gyurján - Todoroski (Huszti), Evangelou, Csóka, Medgyes (Szalay)- Szendrei, Sankovic, Bedi - Spoljaric (Meshack), Mance, Croizet. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Evangelou (öngól), illetve Mance 2.

A ZTE FC határozottan kezdte a találkozót és a 2. percben meg is szerezhette volna a vezetést, de Mance lövését Piscitelli bravúrral védte. A vendégek letámadással próbálkoztak és többször zavarba is hozták a hazai védelmet. A Mezőkövesd kontrái veszélyesek voltak, de nem tudták bevenni Gyurján Márton kapuját. A 25. percben Bedi Bence került helyzetbe, de 7 méterről leadott lövését Piscitelli lábbal védte. A 34. percben góllá érett a ZTE fölénye. A bal szélen Mance kapott hosszú indítás, majd befelé cselezve 16 méterről a hosszú sarokba tekerte a labdát (0-1). A gól után visszavettek a vendégek a lendületből és kicsit könnyelművé vált a védekezésük, de sikerült kapott gól nélkül lehozni a félidőt.

A nagyszünet után próbálta ráerőltetni akaratát ellenfelére a Mezőkövesd, de továbbra is a ZTE játszott veszélyesebben. A vendégek jól játszottak, de a 67. percben egy jobboldalról középre tekert labdát Evangelou menteni akart, de a saját kapujába fejelte a labdát (1-1). Szinte új meccs kezdődött, hiszen mindkét együttes hajtott a győzelemért. A 82. percben a hazaiak puskáztak el egy nagy lehetőséget. A 85. percben Croizet futott el a jobb oldalon, visszapasszolt Meshacknak, aki tovább játszotta a labdát Mancéhoz, aki 8 méterről a kapuba lőtt, megszerezve a vezetést a ZTE-nek (1-2). A hajrában már nem változott az eredmény, így a ZTE FC szerezte meg a nagyon fontos három pontot, mellyel elmozdult a kiesőzónából.

Szöveg: Jóna István
Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek