2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Közel volt a bravúrgyőzelemhez a ZTE KK

Közel volt a bravúrgyőzelemhez a ZTE KK

2024. február 14., 21:20
A férfi kosárlabda élvonalban a válogatott szünet előtti utolsó fordulót rendezték. A Zalakerámia ZTE KK együttese az Atomerőmű SE otthonában játszott.

A ZTE KK nem tudta megismételni a Kaposvár elleni jó játékát, de a hajrában így is volt esélye, hogy megnyerje a mérkőzést, ami végül nem sikerült.

Atomerőmű SE- Zalakerámia ZTE KK 90-88 (26-17, 21-24, 26-26, 17-21)

Paks, Jv: Cziffra, Farkas, Jakab

Atomerőmű SE: Ihring 19/6, Clarence 19/3, Géringer 3/3, Nicholson 13/3, Knowles 8, csere: Wooten 14, Kucsora 4, Dorogi, Kékesi, Kovács 10/6, Pajor. edző: Sebastjan Krasovec

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 19/6, Csátaljay, Paige 26/6, Ostojic 20/6, Tóth 8, csere: Németh 7/6, Keller, Szalay 3/3, Mishula 5/3. edző: Matthias Zollner

Kipontozódott: Tóth Á.

A Paks játszott pontosabban a találkozó elején és a negyed felénél Clarance kosarával 12-4-re vezettek. Nem igazán találta a ritmust a ZTE és sok hibával játszottak játékosai. A házigazda fokozatosan növelte előnyét és a 9. perc elején 22-9-re vezettek. A Paige és Szalay hármasával faragott a különbségen a vendégcsapat, még jóval lőtávolon kívül voltak az atomvárosiak (26-17). A második negyed elején sem találta a dobóformáját a ZTE, de szerencséjükre a hazaiak sem jeleskedtek a pontszerzésben. A negyed közepén Németh indította meg a zalaiak felzárkózását, melyhez Paige és a Hicks is csatlakozott (39-30). Hullámzott a mérkőzés, center poszton nem igazán tudott érvényesülni a vendégcsapat. A félidő hajrájában tartotta kilenc pont körüli előnyét a Paks, amit Hicks egy távolival csökkentett hatra (47-41).

Ostojic és Ihring váltott távolit a nagyszünet után, a Paks pedig tartotta a félidőben kiharcolt előnyét. Nem igazán védekeztek jól a csapatok, szinte felváltva potyogtak a kosarak. Kétszer is hat pontra sikerült zárkóznia a ZTE KK-nak, de közelebb nem tudott ellenfeléhez kerülni. A negyed zárásaként Németh szerzett távolit, ami megadta a záró negyed alaphangját (73-67). Kemény, harcos játék folyt a parketten a záró negyedben is és úgy tűnt sikerül kizökkenteni a vendégeknek a ritmusából a hazaiakat. A 36. percben Paige közelijével két pontra zárkózott a ZTE, majd jó védekezés és labdaszerzés után Mishula hármasával átvették a vezetést (77-78). A lendület a paksi időkérés után is megmaradt és Paige büntetőivel léptek feljebb (77-80). Tovább növelhette volna előnyét a vendégcsapat, de rossz döntéseket hoztak és a Paks visszavette a vezetést. A végjátékban jobban koncentráltak a hazaiak és egy kosárnyi különbséggel, a zalaegerszegi győzelem után hazai pályán is legyőzték a ZTE KK-t.

Matthias Zollner:

Két hete vagyok a csapatnál és látom a fejlődést, az előrehaladást. Pakson nem egyszerű játszani, ezt tudtuk. Az első negyedben borzasztóan játszottunk, ami a védekezést illeti, 26 pontot engedtünk a Paksnak. Innen kellett visszaküzdenünk magunkat, a küzdés miatt büszke vagyok a fiúkra. Rövid rotációval tudtunk ma játszani, ráadásul 9 büntetőt hagytunk ki, a Paks pedig 7-et bedobott, itt a plusz két pont.

A ZTE KK legközelebb március 2-án, hazai pályán játszik majd, amikor 18 órától a Sopron KC-t fogadja.

Szöveg : Jóna István

Fotó: hunbasket.hu