2024.05.09., csütörtök - Gergely napja
facebook
Keresés
Kiütéses tolnai győzelem Zalaegerszegen

Kiütéses tolnai győzelem Zalaegerszegen

2023. október 21., 16:45
A tabellán második helyen álló Paks együttese ellen játszott a Zalaegerszeg az NB I 10. fordulójában. A vendégek igazolták jó formájukat és jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően legyőzték a ZTE-t.

ZTE FC-Paksi FC 2-5 (2-3)

Zalaegerszeg, 3277 néző Jv: Erdős József

ZTE FC: Gyurján - Medgyes, Csóka D., Evangelou, Huszti (Szalay) - Bedi (Németh), Sankovics (Kovács)-Szendrei, Croizet (Klausz), Sajbán (Meshack) - Mance. edző: Boér Gábor

Paksi FC: Szappanos- Szabó, Kicsik, Lenzsér - Silye (Kovács), Mezei (Szabó), Papp, Windecker (Horváth), Osváth - Skribek (Hahn), Beke (Böde). edző: Bognár György

Gólszerzők: Mance 2, Windecker 2, Skribek, Hahn, Szabó,

A hatodik percben Windecker lőtt kapufát, jelezve, hogy győzni jött Zalaegerszegre a Paks. Aktívabb volt a vendégcsapat, de sok hibával játszottak mindkét oldalon. A 26. percben Bedi húzta meg a bal szélen és középre gurított labdáját Sajbán lőtte kapura, de egy védő lábán szögletre mentettek a paksiak, viszont időközben kiderült, leshelyzet előzte meg a támadást. A 31. percben Windecker egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést a vendégeknek. A ZTE FC játéka összeomlott és a 39. percben Skribek, majd a 43. percben ismét Windecker volt eredményes (0-3). A szurkolók már éppen temették volna csapatukat, amikor Mance hat méterről szépített Croizet beadásából (1-3). A hosszabbítás második percében Huszti harcolt ki tizenegyest, amit Mance lőtt a bal sarokba (2-3).

A nagyszünetben hármat cseréltek a vendégek, Böde és Hahn is pályára lépett. Az 50. percben jobb oldali szögletet végezhettek el a vendégek, a beadásnál Gyurján hibázott, Hahn pedig közelről a hálóba lőtt (2-4). Boér Gábor is hármat cserélt, Kovács, Meshack és Szalay érkezett a ZTE-be. Az 59. percben újabb paksi szöglet és újabb gól, ezúttal Szabó fejelt a zalai kapuba (2-5). A folytatásban visszaesett a mérkőzés színvonala, a ZTE próbált szépíteni, míg a Paks kontráiban mindig ott volt az újabb gól.

A Paks ilyen arányban is megérdemelten vitte el a három pontot Zalaegerszegről. A ZTE nem tudta átmenteni a válogatott szünet utánra a formáját, így továbbra is elmondható, hogy nehéz helyzetben van Boér Gábor együttese.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek