2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
Kétgólos hátrányból felállva mentett pontot a ZTE FC

Kétgólos hátrányból felállva mentett pontot a ZTE FC

2024. március 10., 21:57
A férfi labdarúgó NB I 24. fordulójának zárómérkőzését a ZTE FC és az MTK Budapest vívta. A Zalaegerszeg az első félidőben kétgólos hátrányba került, amit a második félidő elején, cserejátékosai közreműködésével két perc alatt kiegyenlített és pontot mentett hazai pályán.

ZTE FC-MTK Budapest 2-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 2124 néző, Jv: Rúzs Márton

ZTE FC: Dombó - Várkonyi, Safronov, Csóka- Mim, Kiss (Hadida), Sankovic, Bedi, Szendrei - Croizet (Grúber), Mance (Sajbán). Edző: Márton Gábor

MTK: Demjén - Nagy, Kádár, Hej - Antonov (Kovács), Kosznovszky, Bognár, Kata, Varjú - Molnár (Stieber), Németh (Jurina). Edző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Csóka, Grúber, ill: Bognár 2

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, de az első helyzet a 6. percben a hazaiak előtt adódott. Kiss tekert balról középre, az ötösön érkező Csóka a felső lécre bombázott. Megélénkült a játék, a ZTE stabilan védekezett és Croizet, majd Mance révén veszélyeztetett. Az első húsz perc nagyobb vendéghelyzet nélkül telt el. A félidő közepén a hazaiak nagyobb teret adtak fővárosi ellenfelüknek, akik a 26. percben Bognár bal oldali átlövéséből vezetést szereztek (0-1). A ZTE nehezen tette túl magát a bekapott gólon és a 33. percben jött a második fővárosi találat. Molnár vette el Safronovtól a labdát és Bognárhoz passzolt, aki az ötös sarkáról a kapuba lőtt (0-2). A félidő újabb helyzetet nem hozott, így Márton Gábornak fel volt adva a lecke a szünetben, miként rázza fel csapatát.

A ZTE a félidőben kettőt cserélt, Hadida és Grúber jött be Croizet és Kiss helyén. Lendületesen kezdett a házigazda és a cserék meghozták a kellő változást. Az 52. percben jobbról végeztek el szabadrúgást, az érkező Csóka fejesét Demjén már csak a léc alól tudta kiütni (1-2). Két perc sem kellett és egyenlítettek a hazaiak. Hadida szerzett labdát, majd Szendreihez passzolt, majd Grúber volt a labda útja, aki három csel után a hálóba lőtt (2-2). Az egyenlítés után kisebb helyzetek adódtak a kapuk előtt, de főleg mezőnyjáték folyt a pályán. A 80. percben remek helyről végezhetett el szabadrúgást az MTK, de Stieber fölé lőtte a labdát. A találkozó hajrájában veszélyesebben játszottak a fővárosiak, de újabb gól nem született, így rossz kezdés után végül pontot mentett a ZTE FC.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek