2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Kálmán Bálint kiváló teljesítményt nyújtott a nemzetközi lövészversenyen

Kálmán Bálint kiváló teljesítményt nyújtott a nemzetközi lövészversenyen

2023. november 28., 09:05
A ZTE Sportlövész Klub versenyzői a 2023-as XIX. Hungarian Open nemzetközi versenyen álltak legutóbb lőállásba.

Az első napon Kálmán Bálint a junior korcsoport alapversenyén második helyezést ért el (626). Ezen eredménnyel Bálint bebiztosította a helyét a döntőben, ahol nem sokkal lemaradva Lee Junhwantól sikerült megszereznie az ezüstérmet. A felnőtt férfi kategóriában Somogyi Péternek sikerült a 8-as döntőbe jutnia ahol 7. helyen végzett.

A második nap a csapatverseny volt, ahol Kálmán Bálint és Toma Réka szép eredménnyel zárt. A legjobban teljesítő magyar csapatként pár tizeddel maradtak csak el az erős nemzetközi mezőnyben az éremküzdelmektől. 

A harmadik napon, amikor a felnőtt és junior korosztályok összevont versenyét tartották, Kálmán Bálintnak ismételten sikerült remekelnie. Ugyanis első éves juniorként a külföldi versenyzőkkel szemben 629,7 körös teljesítménnyel kimagasló eredményt tudhatott magáénak. Ezzel, az összevont 45 versenyzőt számláló mezőnyben első helyen került a legjobb nyolc közé. A döntőben végig az élen, fej-fej mellett haladt a francia Bastiennal, végül nem nagy különbséggel a második helyen végzett. Szintén ezen versenyszámban Somogyi Péter is döntőbe jutott (626), ahol ismét a 7. helyet szerezte meg.

Szöveg: Jóna István
Fotó: ZTE Sportlövész Klub/Facebook

# Kapcsolódó galériák