2024.05.15., szerda - Zsófia, Szonja napja
facebook
Keresés
Ismét színes nemzetközi mezőny állt rajthoz a Csömöri Bringafesztiválon – zalaegerszegiek is indultak

Ismét színes nemzetközi mezőny állt rajthoz a Csömöri Bringafesztiválon – zalaegerszegiek is indultak

2023. augusztus 10., 09:45
Idén már tizenegyedik alkalommal gyűlt össze a bringavilág krémje a csömöri Bulgárkertben, ráadásul a 2016-os és 2021-es magyar bajnokság után ismét erős nemzetközi mezőny gyűlt össze a versenyen.

A magyarok mellett a környező ország kiemelkedő bringásai, osztrákok, szlovákok, ukránok, románok, csehek, szerbek és horvátok is érkeztek a Bringafesztiválra. A szervezők tájékoztatása szerint Európán kívülről kanadaiak, kazahok, dél-afrikaiak és először a verseny történetében chíleiek is színesítették a mezőnyt.

A verseny a mountain bike XCO Magyar Kupa-sorozat harmadik, egyben záró viadala is volt. A nemzetközi felnőtt mezőnyben a zalaegerszegi Green ZONE ZKSE bringásai is indultak és dobogós helyezésekkel tértek haza. A Master1 kategóriában  Varga Sándor ezüstérmet szerzett. A Master2-ben Dervalics Gábor 3., Horváth Szabolcs 5., míg  Káldi Tamás 6. lett. Az egerszegi fiatalok is remekül szerepeltek.  Az U19-es korosztályban Bruchner Regina az első helyen ért célba. A fiúknál az U11-es korosztályban Nemes Zsigmond Lőrinc ötödik lett. Az U13-as korcsoportban Bruchner Máté ezüstérmet szerzett. Az U15-ös versenyben Nemes Ferdinánd Tibor 16. lett. Az U17-es futamban Kálmán Dániel Ákos 6., Forgács Patrik 7. helyen ért célba. Az U19-esek versenyében Endrédi Máté bronzérmet szerzett.

Fotó: Csömöri Bringafesztivál/Facebook