2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Hátrányból fordítva magabiztosan nyert a ZTE FC női együttese

Hátrányból fordítva magabiztosan nyert a ZTE FC női együttese

2023. szeptember 18., 09:24
A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában a ZTE FC a fővárosi Airnergy FC együtteséhez látogatott. A zalaegerszegi lányok számítottak a találkozó esélyeseinek, de a házigazda nem tette könnyűvé számukra a találkozót.

Az első félidő elején a 7. percben szerzett hazai gól megfogta a vendégeket. A ZTE uralta a játékot, de a gólszerzés nem sikerült a lányoknak az első félidőben.

A fordulás után nem sokat kellett várni a zalai egyenlítésre, az 54. percben Hannig talált a fővárosiak kapujába. A gól meghozta a várt lendületet a vendégek játékába, ami eredményességgel is párosult. A 76. percig még négy góllal terhelték meg a házigazda kapuját, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés kimenetelét illetően. A fővárosi csapat erejéből még futotta egy szépítő találat, de összességében, második félidei eredményes játékának köszönhetően a ZTE megérdemelten hozta el Budapestről a három pontot.

Hetyei Csenge, az 50. bajnoki mérkőzését játszotta a kék-fehéreknél és 9. gólját szerezte a ZTE –ben. Hannig Viktória pedig első felnőtt zalai góljait ünnepelhette.

Airnergy FC-ZTE FC 2-5 (1-0)

Budapest, Goldball Park, Jv: Barta Viktória

ZTE FC: Kiss E. - Nagy B. Szegedi (Pupos), Hetyei (Király Cs.), Tóth K. Hannig, Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Simon V.), Mezőfi, Sopronyi (Major). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Bor, Schuszter. illetve Hannig (2) Hetyei, Vitusz, Pupos.

Fotó: Jóna István