2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Hátrányból fordított és nyert Zalaegerszegen az FTC

Hátrányból fordított és nyert Zalaegerszegen az FTC

2023. szeptember 03., 19:16
Nyolcvanegyedik alkalommal találkozott a labdarúgó NB I-ben a ZTE FC és a Ferencváros. A ZTE meglepetésre a 19. perc elteltével már két góllal is vezetett. Felállt a padlóról a címvédő és Varga mesterhármasával, Traore duplájával és Zachariassen góljával fordított és nyert Zalaegerszegen.

A csapatok bevonulását követően Végh Gábor tulajdonos köszöntötte a mérkőzés napján 50. születésnapját ünneplő klublegendát Vlaszák Gézát.

ZTE FC-Ferencvárosi TC 2-6 (2-3)

Zalaegerszeg, 5313 néző, Jv: Erdős József

ZTE FC: Senkó – Medgyes (Gergényi), Safranov, Csóka, Huszti (Lesjak) - Sankovic (Sajbán), Szendrei, Mim (Szalay), Bedi. Spoljaric (Croizet), Mance. edző: Boér Gábor

FTC: Dibusz- Ramirez, S. Mmaee, Cisse (Abena), Makreckis- Abu Fani (Sigér), Esiti (Baráth), Ben Romdan (Marquinhos), Tokmac (Zachariassen), Traore-Varga. edző: Máté Csaba

Gólszerzők: Mance, Mim, ill: Varga (3), Traore (2), Zachariassen

A ZTE kezdőjében három frissen igazolt játékos is volt (Sinan, Mance, Spoljaric). A vendégek kezdtek aktívabban, de meglepetésre az 5. percben szinte először lépte át a felezővonalat a ZTE és rögtön gólt szerzett. Közel 22 méterről Mance vállalkozott lövésre, mely a bal kapufáról pattant a hálóba (1-0). Az FTC meddő mezőnyfölényben játszott, majd a 15. percben bal oldalról Sinan lőtte középre a labdát, melyre négyen is érkeztek, de egy zalai láb sem tudta Dibusz kapuja felé terelni a labdát. A ZTE megbecsülte a labdáit és a 19. percben Bedi beadását Mim 13 méterről fejelte a jobb felsőbe (2–0). A 25. percben tovább növelhette volna előnyét a hazai csapat, Szendrei távoli lövése Mancen megpattant, Dibusz a gólvonalról bravúrral mentett. A 27. percben szépített a Ferencváros, Ben Romdant Csóka buktatta a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Varga értékesítette (2-1). A 37. percben jött az egyenlítő találat, a VAR szerint Bedi buktatta Zachariassent, a büntetőt Varga kegyetlenül bevarrta (2-2). Egy perc múlva jött a hidegzuhany, Traore kapott remek kiugratást a jobb szélen és a kimozduló Senkó felett emelt a kapuba (2-3).

A szünetben kényszerű cseréket hajtott végre Boér Gábor, Sinan helyére Gergényi, míg Mim helyére Szalay érkezett.

Hazai rohamokkal kezdődött a második félidő, aztán az 51. percben jött Varga és ezúttal akciógóllal vette be a ZTE hálóját (2-4). A folytatásban az FTC játszott fölényben, a gól után visszaesett a ZTE játéka, melybe a cserék sem hoztak új lendületet. Szépen csordogált a találkozó, többnyire vendég helyzetekkel. A 85. percben a balról középre törő Vargát Lesjak buktatta, ami újabb büntetőt eredményezett, melyet Traore értékesített (2-5). Nem állt le a Ferencváros és a rendes játékidő utolsó percében jobb oldali szöglet után Zachariassen közelről lőtt a hálóba (2–6).

A ZTE az első húsz percben remekül játszott, majd a gólok megfogták a csapatot és már nem tudtak újítani, így nagy vereségbe szaladtak bele. Most válogatott szünet következik, ami valljuk be, jól fog jönni a zalaiaknak.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek