2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Három magyar bajnoki címet szereztek az egerszegi tájfutók

Három magyar bajnoki címet szereztek az egerszegi tájfutók

2023. június 24., 10:34
A Vértes déli lejtőin, Gánt térségében rendezték meg a tájékozódási futók országos középtávú bajnokságát, melyen a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói is rajthoz álltak.

A 1100 fős mezőny részvételével zajló eseményen délelőtt a selejtező futamokat, majd délután a döntőket bonyolították le. A selejtező futamok pályái tiszta erdőben, domborzatilag szabdalt területen vezettek, míg a délutáni döntők már helyenként bozótosabb, technikásabb részeket is érintettek. A fülledt, nyári meleg mellett a döntő mezőnyének második felét a nagy esőzés is elérte.

A zalai tájfutók közül 28-an kerültek az „A” döntőkbe, melyek küzdelmei már a bajnoki érmekért zajlottak. Rutinos, szinte hibátlan futással élete első egyéni bajnoki érmét szerezve országos bajnok lett Molnár Csenge (TRIÓ Egerszeg ZTC), aki idén már a serdülő válogatottban is bemutatkozhatott. Ugyanitt a mezőny legvégén rajtoló, a pálya eleji nagy hibát követő nagyszerű futásával az előkelő 4. helyen végzett Dóra Csepke (TRIÓ Egerszeg ZTC). Szintén kevéssel maradt le a dobogóról Kolcsár Panna (TRIÓ Egerszeg ZTC), aki a juniorok mezőnyében ért 4. helyen a célba. A nagy mezőnyű N45-ben Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC) immár sokadik szenior bajnoki aranyérmét, míg az F80-ban induló Horváth Béla (TRIÓ Egerszeg ZTC) az első bajnoki győzelmét ünnepelhette. A dobogó 3. helyére futott Varga József (Göcsej KTFE).

További eredmények:

F14E – 9. Véber Dominik (TRIÓ Egerszeg ZTC)
F16E – 7. Mézes Botond Csegő (Göcsej KTFE), 10. Hegedűs Márton (Göcsej KTFE)
F50A – 6. Mitró Zoltán (TRIÓ Egerszeg ZTC)
F75A – 9. Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC)
N14E – 8. Heim Sára (Göcsej KTFE)
N18E – 8. Radó Gyöngyvér (TRIÓ Egerszeg ZTC)
N21E – 13. Takács Orsolya (Göcsej KTFE)
N40A – 8. Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC)
N50A – 6. Porgányiné Henrich Piroska (TRIÓ Egerszeg ZTC)

Fotó: Trió Egerszeg ZTC

# Kapcsolódó cikkek