2024.05.18., szombat - Erik, Alexandra napja
facebook
Keresés
„Gyere hokizni” – Zalaegerszegre látogatott a Magyar Jégkorong Szövetség roadshow-ja

„Gyere hokizni” – Zalaegerszegre látogatott a Magyar Jégkorong Szövetség roadshow-ja

2023. november 09., 17:17
Ismét Zalaegerszegre látogatott a „Gyere hokizni roadshow”, a Magyar Jégkorong Szövetség programja. Idén az Öveges József Általános Iskola adott otthont a rendezvénynek. Az alsó tagozatos diákok megismerkedhettek a sportággal, melynek során élményekkel és ajándékokkal gazdagodtak.

Válogatott jégkorongozók meséltek a gyerekeknek a karrierjükről, és arról, miért érdemes ezt a sportot választani. A bátrabbak kérdéseket tettek fel nekik, majd egy izgalmas mérkőzés részleteit nézték meg közösen. Az eseményen a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke is részt vett.

Szerencsére a jégkorong mindig népszerű volt a gyerekek körében. Talán köszönhető ez a felszerelésnek is, hiszen van egy rácsos fejvédőjük, térdvédőjük, kesztyűjük - úgy néznek ki, mint a csillagharcosok -, és ez nagyon tetszik nekik. Ahogy az is, hogy lehet bátran ütközni is, hiszen a felszerelés megvédi őket, nincsenek sérülések

- nyilatkozta portálunknak Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke.

A gyerekek felpróbálhatták a jégkorongos felszerelést: a sisakot, a mezt, a játékoskesztyűt vagy épp a könyökvédőt. Az esemény fénypontjaként megjelent Csúszka, a magyar jégkorong válogatott kabalafigurája, akit kitörő örömmel fogadtak. Az eseményen jelen voltak a helyi jégkorong csapat, az Egerszegi Titánok ifjú játékosai is. A résztvevők közül sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy csatlakozzanak a csapathoz.

Ha tehetném, minden gyerek sportolna az országban, mert ezzel, hogy sportolnak, egyrészt egészségesebbek lesznek, másrészt segíti a tanulásukat. A saját fiam nagyon jó példa erre, aki az Egerszegi Titánok játékosa. Most már U18-as csapatban játszik, de már 5 éves kora óta jégkorongozik. Az egészségi állapota sokkal jobb lett - korábban sokszor betegeskedett -, és a tanulmányi eredményére is pozitív hatással volt

- mondta Domján István, a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola igazgatója.

A gyerekek – akiket leendő játékosként várnak az Egerszegi Titánok - élményekkel telve, ajándékokkal a kezükben távoztak az eseményről.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

IYlRk1GLCGo
# Kapcsolódó galériák