2024.04.27., szombat - Zita napja
facebook
Keresés
Ezüstérmes a ZTE RK fiú U20-as csapata

Ezüstérmes a ZTE RK fiú U20-as csapata

2023. május 26., 10:25
A Dr. Tarnawa Ferdinánd U20 Országos Bajnokság III. o. Nyugati Döntőjét Budapesten, a BME Sportközpontban rendezték az elmúlt hétvégén. A ZTE Röplabda Klub fiataljai remekül teljesítettek és csak hajszállal maradtak le az aranyéremről.

A fővárosban a bajnokság nyugati csoportjának első három helyezettje döntötte el a végső sorrendet. Alapból a harmadik helyről indult a ZTE RK, de a lejátszott meccsek alapján bármelyik csapat lehetett volna akár első, akár harmadik is. A PEAC ellen kezdték a tornát, és döntőhöz méltó meccsen maradtak alul minimális különbséggel.

Pár perc szünet után közvetlenül folytatták a megmérettetést a MAFC ellen. Még érződött a lábakban, és a fejekben az előző, hosszúra nyúlt mérkőzés és kétszettes hátrányba kerültek. Ám ekkor jött a váratlan fordulat. A fiúk a végsőket mozgósítva nyerték a játszmákat és végül döntő rövidítésben, minimális különbséggel 25:23-ra nyertek, így ezüstérmesek lettek a bajnokságban!

Az eredmények:

PEAC: ZTE RK 3:2 (-17,23,-23,21,-13)

ZTE RK: MAFC 3:2 (-18,-21,19,23,10)

A csapat tagjai: Major B., Markó A., Horváth D., Bednárik B., Molnár B., Szabó B., Horváth G.,

Domokos Lajos edző értékelése:

Először is nagy köszönet mind a hét játékosnak, aki részt vett a tornán! Mindegyik ellenfelünk maximális kerettel tudott jönni. Kis túlzással mi voltunk a spártaiak a perzsák ellen. Ettől függetlenül nagyot játszott mindenki. Az előzetes realitás nem ezt mutatta. Mindennél többet mond, hogy szinte megállás nélkül 198 percet lenyomtak a srácok váltott ellenfelekkel. Sajnálom, hogy az első meccset ilyen körülmények között vesztettük el, ráadásul rajtunk kívülálló okból, de a második meccses feltámadás, és az ezüstérem mindenért kárpótol bennünket!

Fotó: Jóna István