2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Európa-bajnoki szereplést ért Somogyi Péter teljesítménye

Európa-bajnoki szereplést ért Somogyi Péter teljesítménye

2024. január 12., 09:05
Az elmúlt hétvégén rendezték Budapesten a Honvéd 75 Kupát, ami a 4. előválogató is volt az Európa-bajnokságra. A 10 méteres légpuska és légfegyver versenyszámokban felnőtt, junior, ifjúsági és serdülő korosztályoknak rendeztek versenyt.  A viadalon lőállásba álltak a zalaegerszegi ZTE Sportlövész Klub versenyzői is.

A szombati napon légpuskában az alapverseny rangsorolt. Ezen kategórián belül a férfiaknál Hammerl Soma (UTE) győzött 628,4 körrel, mögötte egy tizeddel lemaradva Pekler Zalán (Erődök Városa SE) végzett a második helyen, míg a harmadik helyen Somogyi Péter, a ZTE SKK versenyzője végzett 626,6 körrel. A felnőtt mezőnyben Kálmán Bálint is megmérette magát, így 624,7 körrel az ötödik helyen sikerült végeznie. A junioroknál Varga Botond versenyzett és 614,2 körrel a 4. helyen végzett.

A vasárnapi napon Somogyi Péter ezúttal másodikként végzett 625,6 körrel, Kálmán Bálint pedig az 5. helyen zárt (621,9).

Végezetül pedig az összevont, junior-felnőtt döntőben Kálmán Bálint 4. lett, Somogyi Péter pedig hatodikként zárt. Az összevont döntő azonban már nem számított a kvalifikációt illetően.

Az összesen négy válogatón a két legjobb eredmény számított, így ZTE Sportlövész Klub tagjai közül a férfi légpuskában Somogyi Péter került be az Európa-bajnoki csapatba.

Továbbá Kálmán Bálint és Varga Botond a juniorok között indulnak a győri Európa-bajnokságon.

Szöveg: Jóna István
Fotó: ZTE SK