2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Érmekkel tértek haza Budapestről a ZVE vívói

Érmekkel tértek haza Budapestről a ZVE vívói

2023. december 06., 08:30
Az elmúlt hétvégén a Törekvés budapesti vívótermében fejeződött be a 2023-ban rendezett Fülöp Mihály tőr versenysorozat utolsó versenye. A Zalaegerszegi Vívó Egylet újonc, gyerek és serdülő korosztályban szerepeltette versenyzőit, akik remek eredményeket érte el.

A nyitó napon Újonc férfi tőrben Gróf Domonkos és Bóbics Ádám állt pástra. A két vívó az eddigi mindkét Magyar Kupa fordulóban 2-2 érmet szerzett.  A fiúk most is nagyon szépen teljesítettek a 46 indulót számláló versenyben. Gróf Domonkos megszerezte sorozatban a harmadik aranyérmét és Bóbics Ádám is ismét a dobogóra állhatott. Mindketten egész nap nagyon céltudatosan és fegyelmezetten vívtak, aminek köszönhetők a szép eredmények.

További eredmények újonc fiú tőrben (46. induló):

22. Sali Dávid

23. Delacasse Vilmos

39. Horváth Patrik

Újonc női tőrben újabb éremnek örülhetett a zalaegerszegi küldöttség. A fiúkhoz hasonlóan a ZVE edzői bíztak egy újabb éremben, mely Bagosi Borkának köszönhetően teljesült is. Hibátlan csoportkör után a 3. helyen rangsorolva várta a táblát, ahol folytatta tovább a győzelmeket. Borkát csak a győztes somorjai vívó tudta megállítani a menetelésben, aki így a harmadik helyen végzett a 46 induló között.

További eredmények újonc női tőrben (46. induló):

29. Darabos Flóra

30. Matécsa-Sergyán Mira

37. Huszár Dóra

44. Tamás Lili

45. Zolyomi Blanka

A gyerek korosztályban induló fiú és lány versenyzők szépen helyt álltak, ígéretes asszókat vívtak, rutint szerezve a későbbi versenyekhez.

Gyermek fiú törben az eredmények (73 induló):

24. Sali Dávid

57. Horváth Patrik

70. Nagy Balázs

Gyermek női tőrben az eredmények (52 induló):

24. Matécsa-Sergyán Mira

29. Darabos Flóra

33. Iván Blanka

40. Németh Korinna

49. Tamás Lili

A záró napon a serdülő korosztály versenyeivel zárult a Fülöp Mihály Tőrverseny Budapesten. A korcsoportban ismét szép számú ZVE-s résztvevő indult, többen 1-2 korosztályt felversenyezve. Előbb a fiúk versenyét rendezték , ahol Szemes Áronnak köszönhetően újabb éremnek örülhettek a zalaegerszegiek, hiszen Áron a 8. helyen végzett az 50 fős mezőnyben.

További eredmények serdülő fiú tőrben:

    12. Gróf Domonkos (újonc)

    19. Bóbics Ádám (újonc)

    23. Iván Nándor (serdülő)

    33. Delacasse Vilmos (újonc)

    43. Sali Dávid (gyermek)

A serdülő női versenyszáma újabb érmet hozott a Zalaegerszegi Vívó Egyletnek Tóth Abigélnek köszönhetően.

Abigél a csoportkörök után melegedett bele igazán a küzdelembe. Az egyenes kieséses szakaszban 15-6-ra és 15-3-ra legyőzve ellenfeleit jutott a legjobb nyolc közé. Végül a 8. helyen zárta a versenyt. Ebben a versenyévadban immár másodszor köszönthettük őt büszkén érmesként. Ugyancsak dicséret illeti az újonc korosztályú Bagosi Borkát, akinek egy tuson múlott a nyolcaddöntő!

További eredmények serdülő női tőrben:

10. Bagosi Borka (újonc)

35. Zolyomi Blanka (újonc)

Szöveg: Jóna István
Fotó: ZVE/Facebook

# Kapcsolódó galériák