2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
Elődöntőbe jutott az Egerszegi Titánok csapata

Elődöntőbe jutott az Egerszegi Titánok csapata

2024. február 22., 10:00
A sors úgy hozta, hogy az OB III-as jégkorongbajnokság negyeddöntőjében újra a Zempléni Hiúzok csapatával játszottak az Egerszegi Titánok, akik ellen a középszakaszt is zárták.

A kemény, férfias játék ezúttal sem maradt el, de a végén a házigazdák örülhettek. 

Egerszegi Titánok-Zempléni Hiúzok 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Zalaegerszeg, 80 néző, Jv: Molnár, Zentai

Egerszegi Titánok: Sipos (Szalai)- Barancsi, Szalontai, Szabó, Somogyi, Simon (első sor), Kéner, Maslac, Egyed, De Paoli, Bosnyák (második), Geosits, Zelevics, Jámbor. játékos-edző: Bosnyák Márkó

Gólszerzők: Egyed, Bosnyák. ill: Gola

A vendégek foghíjas csapattal érkeztek Zalaegerszegre, de ez nem igazán befolyásolta a játékukat, egyszerű és taktikus játékkal rukkoltak elő. Az első harmad szoros, kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak nehezen találták a játékukat és sok hiba csúszott be a védekezésükbe is. Az első játékrész gólnélküli döntetlennel ért véget, de nagy helyzet akadt mindkét oldalon.

A második harmad is hasonlóan alakult, hasonlóan rossz helyzetkihasználással. A játékrész hajrájában, a 37. percben Jámbor passzából Egyed szerzett vezetést a Titánoknak. Sokáig nem örülhettek a hazaiak az előnynek, mert a vendégek emberhátrányban szerzett góljukkal egyenlítettek (1:1).

A Zempléni Hiúzoknál nagyon sok rutinos szlovák játékos szerepelt és a harmadik harmadban, sok lehetőségük volt, hogy eldöntsék a mérkőzést. A helyzeteik kimaradtak, nem így a hazaiaknál, akik másfél perccel a vége előtt Bosnyák góljával megszerezték a vezetést. A gól után szinte egyből kaptak egy kiállítást, ellenfelük a kapusát is lehozva támadott, míg a Titánok hősiesen védekezve lepörgették az időt és így nagy csatában az elődöntőbe jutottak.

Az Egerszegi Titánok ellenfele az elődöntőben a székesfehérvári Hevület csapata lesz. A döntőbe jutás egy mérkőzésen dől el, melyet március 3-án, Székesfehérváron rendeznek.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István