2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Együttműködési megállapodásokat kötött két szervezettel is a ZESE

Együttműködési megállapodásokat kötött két szervezettel is a ZESE

2024. április 21., 20:42
Két együttműködési megállapodást is kötött a héten a Zalai Egyetemi Sportegyesület (ZESE). Az egyik egy határon átnyúló, kétoldalú megállapodás a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezettel (MMISZ), míg a másik a Zalaegerszegi Tollaslabda Egyesülettel köttetett meg. Mindkét megállapodás célja a hallgatók sportolási lehetőségeinek bővítése és a hasznos szabadidő eltöltését segítő programok szervezése, lebonyolítása.

Elsőként az MMISZ, lendvai egyesülettel kötött megállapodást a ZESE.

A zalaegerszegi szervezet és a lendvai közösség között nem újkeletű a kapcsolat, hiszen korábban már éltek egymás meghívásával és részt vettek különböző rendezvényeken, mint a Vadpörkölt és Borfesztivál, vagy a lendvai Bográcsfeszt.

A ZESE számára kezdetektől fogva fontos volt, hogy civil és ifjúsági szervezeteket megszólítson, velük közös projekteket, programokat szervezzünk. Ez az együttműködési megállapodás tovább erősíti a két egyesület kapcsolatát. Elsősorban a szlovén és magyar ifjúság felmerülő, felszínen lévő problémáinak a megoldását, programok szervezését, a szabadidő hasznos eltöltését tűztük ki célul az együttműködésben, de minden egyéb, az ifjúságot érintő szakmai programokban is szeretnénk együttműködni

- mondta Bella Dániel.

A Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet egy önkéntes, nonprofit szervezet, amely 2017 óta működik jelenlegi nevén. Korábban Lendvai Ifjak Egyesülete - Life néven tevékenykedtek. Az egyesület azzal a céllal működik, hogy ösztönözze az ifjúsági tevékenységeket a kultúra, a nevelés, az oktatás és a sport területén, valamint a rendezvények szervezésében és megtartsák azokat. A másik fő prioritás számukra, hogy minden projektet, amit elterveznek, kivitelezzenek is és minél több résztvevő legyen a programjaikon.

Örülök neki, hogy a ZESE és a MMISZ közötti együttműködés megerősödött ennek a megállapodásnak köszönhetően. Ahogy látom, mindkét szervezet fontosnak tartja a fiatalok rendszeres mozgását, ennek jegyében közös focitornát szervezünk, és reményeink szerint számos közös pályázatban is részt fogunk venni a közeljövőben

- mondta el gondolatait Bogar Patrik, az MMISZ elnöke.

A két fél aláírásával szentesítette az együttműködést, melynek keretében május 9-én a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában a ZESE által szervezett, a régió hat egyetemét felvonultató kispályás labdarúgó tornára is meghívta a lendvai fiatalokat.

Április 19-én a Zalaegerszegi Tollaslabda Egyesülettel kötött kétoldalú megállapodást a ZESE.

Az egyesületnek az alapítása óta célja volt, hogy a Zalaegerszegen működő sportszervezetekkel jó kapcsolatot építsen. A Zalaegerszegi Tollaslabda Egyesülettel gyorsan megtaláltuk a közös kapcsolódási pontokat, mondta felvezetőjében Bella Dániel, a ZESE elnöke.

Célunk az, hogy a hallgatóink számára olyan szabadidős tevékenységet tudjunk biztosítani, ami a szabadidő hasznos eltöltéséhez elengedhetetlen. Ennek érdekében minél több új sportágat szeretnénk bevonni, és így több sportolási lehetőséget biztosítani hallgatóinknak. Ez a megállapodás különösen jó abból a szempontból is, hogy a hallgatóink a testnevelés óráikat is tudják ilyen formában teljesíteni. Így a labdarúgás, a sárkányhajózás, kenuzás, csörgőlabda, röplabda mellett a tollaslabda is megjelenhet a csapatjátékokon túl a sportpalettánkon.

A Zalaegerszegi Tollaslabda Egyesület működése több évtizedes múltra tekint vissza, tájékoztatott dr. Babos István, az egyesület elnöke.

Szerencsére van egy olyan sportszerető közönség, akikkel meg tudjuk jelenleg is tölteni az Apáczai ÁMK sportpályáit, és bízunk abban, hogy a most kötött együttműködéssel az egyetemistákat is be tudjuk vonni ebbe a sporttevékenységbe. Az egyesület további működéséhez feltétlenül kell egy olyan közösségnek lennie, akik szívesen eljárnak a heti edzésekre.

Az együttműködés aláírását követően már a tervekről beszéltek a felek, melyek között a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ hallgatói rendszeresen látogathatják a heti edzéseket (szerda, péntek), valamint az ősszel rendezendő amatőr versenyre is megpróbálnak hallgatókat delegálni.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák