2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Egerszegi úszók sikere az utánpótlás versenyen

Egerszegi úszók sikere az utánpótlás versenyen

2024. március 14., 08:20
A Veszprémi Sportuszoda adott otthont az idei tavasz első nagy utánpótlás úszóversenyének. A Veszprém Kupa I. fordulóján a Zalaco-ZÚK utánpótláscsapata 14 fővel képviselte az egyesületet, s többen szereztek érmes helyezéseket, valamint végeztek az 1-8 pontszerző helyek valamelyikén.

Horváth Fanni, Horváth Emese, Kézsmárki Hanna, Péterffy Róza, és Besenczi Liána nevével már tavaly is találkozhattunk az úszóversenyek eredményeinek összefoglalójánál. Ők ezúttal több érmes helyezést is szereztek az 50 méteres versenyszámokban. Ugyanakkor ezúttal további, immár frissen leigazolt versenyzők is csatlakoztak a csapathoz: Prádli Róbert, és Prádli Erik, Somlai Nóra, Lewiczki Ryan, Kópicz Kincső, Molnár Panna, Wittmann Lívia és Petánovics Petra  személyében, valamint Polgár Hella egyelőre igazolás nélkül, az amatőrök versenyében mutatkozott be. Mindannyian nagyon ügyesen versenyeztek, és értékes helyezéseket, de nagyon fontos tapasztalatokat is szereztek.

Mint Horváth Tamás az utánpótlás csapat edzője elmondta, legtöbben még most tanulják a versenyzést, első-második úszóversenyükön vettek részt. Amit edzésen gyakoroltak, azokat a dolgokat most sikeresen bemutatták. Egy versenyen ugyanis nemcsak a gyorsaságról van szó, hanem  arról is, hogy éles helyzetben is figyeljenek egyes technikai elemekre – mint pl. rajtolás, célba érkezés, és közben az úszás és forduló helyes technikájára. Ugyanakkor egyre magabiztosabban mozognak a versenyzők a medencetérben is: pl. nem kell kísérni a gyerekeket az állító-helyre, a futam után visszatalálnak a helyükre, és megtapasztalják, hogy milyen egyéb, az úszáshoz tartozó feladataik vannak egy versenyen. Ebből a szempontból pedig minden verseny értékes tapasztalatok szerzésére alkalmas.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalacó ZÚK