2024.05.15., szerda - Zsófia, Szonja napja
facebook
Keresés
Diákolimpiai bajnok a Kölcsey-gimnázium 3x3-as kosárlabdacsapata

Diákolimpiai bajnok a Kölcsey-gimnázium 3x3-as kosárlabdacsapata

2023. június 21., 07:30
Kaposváron rendezték a DECATHLON B33 Diákolimpia döntőjét. A csapatok két korosztályban versenyeztek, mindent beleadva a győzelemért. Zalaegerszegről a Kölcsey Ferenc Gimnázium fiú és lány csapata, a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola lány csapata és a Csány László Technikum lány csapata jutott az országos döntőbe.

Az időjárás kedvezett a rendezvénynek és a játékosoknak. A széllökések néha megnehezítették a pontszerzést, de ez az apróság nem szegte senkinek a kedvét.

Az „A” korcsoportos lányok versenyében a Petőfi ZEG csapata két vereséggel és egy győzelemmel a harmadik lett a csoportjában és az összesítésben az 5. helyen zárta a versenyt.

A „B” korcsoportban szereplő Kölcsey-iskola fiú csapata a csoportkörből két győzelemmel jutott tovább, ahol előbb a negyeddöntőben kecskeméti ellenfelet, majd az elődöntőben szekszárdi csapatot győztek le. A döntőben a debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapatát verték meg 18-6 arányban és lettek országos diákolimpiai bajnokok.

A „B” korcsoportos lányok között a Csány László Technikum csapata is szép sikert ért el. A lányok a csoportjukból egy győzelemmel és egy vereséggel jutottak tovább, majd a legjobb nyolc között diósgyőri ellenfelet legyőzve jutottak az elődöntőbe, ahol a későbbi bajnok, miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda csapatától kikaptak, így bronzéremmel zárták a versenyt.

Ugyanebben a korosztályban versenyzett a Kölcsey Gimnázium lány csapata, akik a csoportjukból továbbjutva a negyeddöntőben a bajnok miskolci csapattól szenvedtek vereséget és így a 7. helyen végeztek.

Fotók: B33 Tour/Facebook

# Kapcsolódó galériák