2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Demjén Patrik távozik a ZTE FC-től

Demjén Patrik távozik a ZTE FC-től

2023. június 13., 09:36
Távozik a ZTE FC-től, és az első osztályba frissen feljutó MTK Budapest csapatánál folytatja pályafutását Demjén Patrik. A 25 éves játékos 2019-ben került Zalaegerszegre, az elmúlt négy szezonban fontos tagja volt a Zetének, ebben az időszakban 136 alkalommal lépett pályára kék-fehérben.

A távozással kapcsolatban Sallói István sportigazgató a ZTE FC honlapjának elmondta: négy éve, frissen feljutó csapatként, újonc kapussal vágtak neki az első osztálynak. Patrik maximálisan élt a bizalommal, rengeteget fejlődött és meghatározó NB I-es kapussá vált az elmúlt években, mostanra pedig felnőtt válogatott kerettag lett. Az ő esete is jól tükrözi a ZTE FC filozófiáját, miszerint fiatal játékosoknak adunk lehetőséget a bizonyításra, akiket be- illetve felépítünk, és ha keményen dolgoznak a válogatottig is eljuthatnak.

Demjén Patrik az elmúlt négy idényben összesen 126 NB I-es mérkőzésen védett, és 34 alkalommal nem kapott gólt. Az MTK hároméves szerződést kötött a kapussal.

Demjén Patrik a közösségi média oldalán köszönt el a klubtól és a szurkolóktól:

A ZTE színeiben váltam NB I-es focistává, ezekben a színekben töltöttem el 642 percet kapott gól nélkül, megdöntve Dibusz Dénes rekordjárt, kék-fehér szívvel álltam a 2023-as Magyar Kupa döntő kapuja előtt és írtam történelmet egy csapattal, amelynek örökké hálás leszek és az itt töltött idő alatt kaptam kétszer is felnőtt válogatott meghívót.

Mindenekelőtt szeretném megköszönni Vlaszák Gézának, hogy az elmúlt években az ő irányítása alatt válhattam azzá a kapussá, aki most vagyok. Köszönöm a vezetőedzőknek, akiktől mindig lehetőséget kaptam, hogy a ZTE FC kapujában állhassak és köszönöm a klubnak és a vezetőségnek, hogy anno 2019-ben hittek bennem és lehetőséget adtak nekem, hogy bizonyíthassak az NB I-ben.

A szurkolóknak pedig köszönöm, hogy az elmúlt éveimet tényleg igazán felejthetetlenné tették és életem leghidegrázósabb emlékeit szerezték a “Demjén, Demjén, Demjén” rigmus kántálásával. Azt, hogy ilyen emlékeim lehetnek, nem tudom eléggé megköszönni.

Most azonban itt az ideje, hogy elköszönjek és új kihívások elé állítsam magam. Boldog vagyok, hogy szép és felejthetetlen emlékekkel a szívemben búcsúzhatok.

Fotó: Jóna István