2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
Danicser Anita Európa-bajnoki címet nyert RAW felhúzásban

Danicser Anita Európa-bajnoki címet nyert RAW felhúzásban

2024. május 08., 10:10
A ZTE Súlyemelő Klub versenyzője nemcsak a klasszikus súlyemelő sportágban ér el sikereket Master kategóriában, hanem rendre elindul hazai és nemzetközi erőemelő versenyeken is. A legutóbb március végén a lengyelországi Siedlce városában töltött három sikeres versenynapot, az XPC European Championship versenyen, ahol két számban is Európa-bajnoki címet szerzett.

Danicser Anita RAW felhúzásban, a 40-49-es korcsoportban, +90 kg-os súlycsoportban versenyzett és 140 kg-mal Európa-bajnoki címet szerzett. Ebben a számban a rekordot, amely 155 kg, Anita tartja, amelyet tavaly ért el.

Egy másik számban, szintén felhúzásban is indult (DL EQ IN STRAPS hivatalos nevén), ahol kiegészítő eszközként gurtnit használhattak a versenyzők. Szintén a 40-49 korcsoportban, +90 kg-os súlycsoportban indulva, 120 kg-ot teljesítve, amely egyben új Európa-rekordot is jelentett, aranyérmet szerzett.

Elmondása szerint az erejével nem volt gond a versenyen, de a versenybírók szigorúak voltak és több nagyobb súlyokkal végzett gyakorlatát elvették.

A tervei között szerepel az erőemelésben idén a Professzionális Liga Kupán, RAW felhúzásban indulni, valamint súlyemelésben szeretne eljutni Norvégiába a Masters Eb-re.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Danicser Anita