2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Csoportgyőztesként zárt a ZTE KK kadett csapata

Csoportgyőztesként zárt a ZTE KK kadett csapata

2024. február 03., 09:05
Az U16-os kadett bajnokság csoportkörében a Zalakerámia ZTE KK fiataljai remekül szerepeltek. A „C” jelű csoportban, nyolc csapat versengett a csoportelsőségért, melyet végül a ZTE KK csapata szerzett meg jeles kosárlabda akadémiákat megelőzve.

A 14. záró fordulóban vezetőedzőjük Bödör Ferenc nélkül, Németh Csaba irányításával léptek páláyra a Szeged otthonában.

Talán a hosszú utazás miatt lehetett, de a kezdésnél nem voltak elég élesek sem támadásban, sem védekezésben a zalaiak. Saját, gyermeteg hibáik miatt nem tudtak ellépni, hiszen csak az első félidőben 14 közelit hagytak ki, a 10 eladott labda mellett. A harmadik negyedben védekezést is váltottak, ám ez sem hozta meg a várt eredményt. Rendre hibáztak már hátul is, ezzel tulajdonképpen meccsben tartva a hazaiakat. A végjáték egész meleg lett, három pontra olvadt előnyünknél csak néhány higgadt befejezés segített. A mérkőzésen többen alulteljesítettek, sajnos sokszor nem a megbeszélt, gyakorolt dolgainkat csináltuk, így maguknak tettük nehézzé a meccset, amit amúgy 20 pont felett lehetett volna hozni. A ZTE KK győzelmével a csoportját megnyerte és a középszakaszba lépett feljebb, ahol egy újabb, erősebb nyolcas csoportban küzdhetnek a későbbi A vagy a B döntőért.

U 16 kadett bajnokság. C. csoport, 14. forduló:

Szedeák/A – Zalakerámia ZTE KK/A  66-72  (11-20, 17-18, 14-11, 24-23)

Zalakerámia-ZTE KK/A: Röszler 13, Martonics 13, Kámán 12, Gérczei 27, Rékli. Csere: Boncz 4, Györe, Rinkó, Aranyosi 1, Bánfi, Gergály 2, Kakas. Edző: Németh Csaba

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István