2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Csonka András a ZTE FC új igazolása

Csonka András a ZTE FC új igazolása

2024. május 30., 08:25
A Budafoki MTE csapatától érkezik a ZTE FC újabb nyári igazolása Csonka András személyében. A 24 éves védekező középpályás 2+1 éves szerződést írt alá a zalaegerszegi csapattal.

Csonka András 2015-ben csatlakozott, majd két évvel később első felnőtt, profi szerződését is megkötötte a Ferencvárossal. Minden versenyt figyelembe véve 21 mérkőzésen lépett pályára a Fradiban, ahol kétszeres magyar bajnok és bajnoki ezüstérmes lett.

A Budafoki MTE alapembere volt az elmúlt időszakban, személyében egy kiváló munkabírású középpályás érkezett, aki a 2023/24-es idényben a másodosztály harmadik legtöbb védekező jellegű párharcát vállalta fel. Hatékony defenzív munkája mellett pedig három gólpasszt is kiosztott.

A korosztályos válogatottaknak az U16-os kerettől egészen az U21-es korosztályig nélkülözhetetlen tagja volt. Szerephez jutott a 2017-ben megrendezett U17-es Európa-bajnokságon is, ahol a magyar csapat a negyeddöntőig menetelt. Két évvel később az U21-es Eb csoportmérkőzései során gólt is jegyzett.

Célom volt,  hogy visszatérjek az NB I-es porondra. Innentől pedig az a célkitűzésem, hogy jól teljesítsek, helytálljak ebben az osztályban is. Szeretnék minél többet játszani és jó eredményt elérni a csapattal

- nyilatkozta a ZTE FC honlapjának Csonka András .

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC

# Kapcsolódó cikkek