2024.05.15., szerda - Zsófia, Szonja napja
facebook
Keresés
Csehországban zárult a cyclocross szezon

Csehországban zárult a cyclocross szezon

2024. február 10., 08:25
A UCI Cyclo-cross Világbajnokság férfi elit futamával véget ért a 2023/2024-es cyclocross szezon. A tábori (Csehországi) világbajnokságon 7 magyar indulóért szoríthattunk a hétvégén, mely egyértelműen tükrözi, hogy a magyar kerékpársport komoly fejlődésen ment/megy keresztül.

A junior férfiak futamában Takács Zsombor a 18., Vas Barnabás a 27., Kiss Benedek a 70. helyen végzett, míg Zsembery Boldizsár nem tudta befejezni a versenyt. A férfi elit futamban Dina Márton a 38. helyen zárta a futamot.

A Green ZONE KKSE csapata a Junior nők és az U23-as férfiak futamát várta a legjobban. Elsőként Bruchner Regina vágott neki a viadalnak, aki az elmúlt hetekben hihetetlen eredményeket tett le az asztalra. A rajtot jól sikerült elkapnia az 53 fős mezőnyben, az azonban már az első körben kiderült, hogy ez egy kemény nap lesz. A dobogóért külön csatát vívott a francia, angol és szlovák hölgy, akik az egész szezont végig dominálták. A többi helyért viszont keményen dolgozott mindenki, ezt mi sem mutatja jobban, mint, hogy Regina is volt 10. helyen, aztán visszacsúszott a 20. hely környékére, ahonnan még vissza tudott kapaszkodni a 15. helyre, de ezek a viszonyok, mint elmondta nem feküdtek neki, nem tudta a ragadós sárban úgy rúgni a pedált, mint néhányan. A három körös versenyt végül a szuper 21. helyen sikerült zárni, mely pontosan megegyezik a tavalyi világbajnokságon elért eredménnyel.

Az U23-as férfiaknál Endrédi Máté is kemény küzdelmet vívott az elemekkel, főleg a ragadós sárral. A rajtot követően egy hatalmas bukás fogta meg a mezőny nagy részét, melyből Máté szerencsésen ki tudott maradni, és egész a 19. helyig sikerült előrejönnie. Az azonban hamar kiderült, hogy friss elsőéves U23-as versenyzőként nem egyszerű feladat ezt tartani, mert a mezőnyben hihetetlen erős versenyzők hamar felértek az esést követően. Mátét persze nem kell félteni, nem olyan fából faragták, mint aki feladja és hősiesen végig küzdötte a versenyt, melyet végül a 46. helyen sikerült teljesítenie.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Green ZONE ZKSE

# Kapcsolódó galériák