2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Búcsúzott a ZTE FC női együttese a Simple Kupától

Búcsúzott a ZTE FC női együttese a Simple Kupától

2023. augusztus 21., 09:50
A női másodosztályú bajnokság még nem kezdődött el, de az NB II-es csapatok már a Simple Női Kupában szerepelnek, melynek második körét a hétvégén rendezték. A ZTE FC női együttese az első körben a szomszédvári Nagykanizsa csapatát győzte le idegenben 4-2 arányban. A második körben hazai pályán folytatta Pergel Anita együttese, az ellenfél a szintén a nyugati csoportban szereplő Pápa együttese volt.

ZTE FC – Pápai ELC 3-4 (1-2)

Simple Kupa 2. forduló, Zalaegerszeg, 50 néző. Jv: Németh Dóra.

ZTE FC: Kiss - Nagy (Gál), Szegedi, Sopronyi, Hetyei (Hargas), Tóth, Simon, Hannig, Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Miklós). Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Szegedi (44., 89.), Vitusz (69.), illetve Pödör (6., 65.), Buzdor (34.), Németh (85.).

A hazaiak keretéből sokan hiányoztak, így több utánpótlás játékos is helyet kapott a csapatban. A vendégek a 6. percben megszerezték a vezetést, majd a 34. percben megduplázták előnyüket. A ZTE hajtott, küzdött, de a kapu előtt nem voltak elég határozottak. A félidő hajrájában Szegedi Anita szépített.

A másodi félidőt elejét megnyomták a hazaiak, de ismét hadilábon álltak a góllövéssel. És, ahogy ilyenkor lenni szokott egy szép átlövéssel újabb gólt szerzett a Pápa (1-3). Gyorsan jött a hazaiak válasza, szögletrúgást követően Vitusz fejelt a pápai kapuba (2-3). Meddő mezőnyfölényben játszott a ZTE és jöttek is a helyzetek, de az egyenlítés helyett a 85. percben újra a vendégek voltak eredményesek, ismét egy szép átlövésből szerezve gólt (2-4). A 89. percben a vendégek kapusáról kipattanó labdát Szegedi pofozta a hálóba (3-4). A hátralévő néhány percben volt lehetősége az egyenlítésre a hazaiaknak, de nem sikerült újabb gólt szerezniük.

Vereségével a ZTE FC búcsúzott a Simple Kupa küzdelmeitől és készülhet a szeptember 2-i bajnoki rajtra.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák