2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Búcsúzott a címvédő a Magyar Kupától

Búcsúzott a címvédő a Magyar Kupától

2024. február 28., 10:35
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a ZTE FC nehéz ellenféllel, a Diósgyőri VTK-val találkozott. A hazaiak végig jól játszva már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát.

Diósgyőri VTK–ZTE FC 4–2 (3–0)

Miskolc, 3456 néző. JV: Zierkelbach Péter

DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Franchu (Pernambuco), Holdampf, Popadiuc (Vallejo) – Jurek (Bényei), Szabó L. (Edomwonyi), Pozeg Vancas (Kampecisz). Edző: Vladimir Radenkovics

ZTE FC: Dombó – Lesjak (Mim), Várkonyi, Csóka – Sajbán (Bedi), Kovács B. (Sankovic), Hadida, Medgyes –  Spoljaric (Croizet), Vogyicska B. – Németh D. (Gruber). Edző: Márton Gábor

Gólszerző: Gera, Pozeg Vancas, Szabó, Edomwonyi, ill. Sajbán, Croizet

Márton Gábor nyolc helyen változtatott a ZTE FC kezdőjén, a hétvégéi összecsapáshoz képest, míg a hazaiaknál hárman kerültek ki a kezdőből.

A DVTK nagy lendülettel kezdte a találkozót és már a 7. percben Gera találatával előnybe kerültek. A gól után sem vett vissza a hazai csapat és a 13. percben újabb gólt szereztek (2-0). A ZTE nehezen szövögette támadásait, sőt csak szövögette volna, de a félpályát is alig lépték át játékosaik. A DVTK rendületlenül ment előre és a félidő hajrájában újabb góllal valójában el is döntötte a mérkőzést (3-0).

A szünetben Márton Gábor cserélt és veszélyesebb lett a ZTE játéka. Az 54. percben szépítettek a vendégek, Mim balról centerezett, Sajbán pedig közelről a diósgyőri kapuba lőtt (3-1). Megélénkült a mérkőzés és a ZTE egyre többet kockáztatva támadott. A 76. percben Edomwonyi lövése utat talált a zalai kapuba, ami végleg döntőnek bizonyult a továbbjutást illetően. A 83. percben Croizet még értékesített egy büntetőt, kialakítva a 4-2-es végeredményt, ami azt jelentette, hogy a címvédő ZTE FC a nyolcaddöntőben búcsúzott a Magyar Kupától.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek