2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
Az Újpestnek is ötöt rúgott a ZTE FC

Az Újpestnek is ötöt rúgott a ZTE FC

2024. április 05., 22:30
Tabellaszomszédok találkoztak az NB I 27. fordulójának nyitómérkőzésén. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, majd a fordulás után a ZTE átrobogott az Újpesten és kiütéses győzelemmel távozott a fővárosból.

Újpest FC-ZTE FC 1-5 (1-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion,6321 néző, Jv: Rúsz Márton

Újpest FC: Banai- Koburi, Keita, Mack (Mörschel), Huszti -Ljujic, Geiger (Varga), Tajti, Simon (Andzulas)- Csoboth (Ganea), Abrose (Radosevic). edző: Mészöly Géza

ZTE FC: Dombó -Medgyes, Safronov, Evangelou, Szendrei (Kovács)- Sajbán, Sankovic, Bedi (Kiss), Mim (Németh), Mance, Croizet (Csóka). edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Huszti, ill. Croizet 2, Keita (öngól), Mance, Németh

Kiállítva: Keita 59’

Az első percekben sok hibával, kapkodva játszottak a csapatok. Sok volt a pontatlan átadás és a kemény belépők. Simon Krisztiánt már a 4. percben le kellett cserélni sérülés miatt. Az első komolyabb helyzet a ZTE előtt adódott, de Bedi lövését Banai tolta szögletre. A 22. percben Geiger balról passzolt keresztbe a zalai kapu előtt és az érkező Huszti lőtte a labdát a hálóba (1-0). Nem sokat kellett várni a ZTE egyenlítésére, hiszen a 31. percben egy remek jobb oldali támadás után Croizet ballal bombázott az újpesti kapuba (1-1). A 33. percben Bedi sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát, helyére Kiss érkezett.

A nagyszünet után a ZTE kezdett lendületesen és az 53. percben megszerezte a vezetést. Mance kapott remek indítást a bal szélen, beadása lepattant egy hazai védőről, de a támadó nem hagyta elveszni a lehetőséget és visszaszerezte a játékszert, majd a hosszú sarokba helyezett lövésébe Keita ért bele rosszul, ami a hálóban kötött ki (1-2).  Nem vett vissza a lendületből a ZTE, a 61. percben Mance ugrott ki az újpesti védők között és csak szabálytalanság árán tudták megállítani. A játékvezető Keitának jogosan mutatta fel a piros lapot. Mance pedig nem hibázta el a büntetőt (1-3). Újabb öt perc telt el a találkozóból, amikor Mim Gergely hozta ki nagy lendülettel a zalai kapu elől és a kontratámadás végén kihagyhatatlan helyzetbe hozta Croizet, aki már második gólját szerezte (1-4). Teljesen szétesett az Újpest játéka és a 81. percben a frissen beálló Németh lőtte ki balról a hosszú sarkot (1-5).  

A ZTE FC megérdemelten hozta el a három pontot Újpestről, és a DVTK után újabb 5-1-es győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit.

A zalaiak győzelmükkel megelőzték az Újpestet a tabellán és feljöttek a 9. helyre.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István