2024.05.14., kedd - Bonifác napja
facebook
Keresés
Átrobogott a címvédő a ZTE KK-n

Átrobogott a címvédő a ZTE KK-n

2023. május 06., 22:14
Az elődöntő párharc második összecsapásán a Zalakerámia ZTE KK-nak nélkülözni kellett Liam O’Reilly játékát és a hiánya rányomta a bélyegét a találkozóra. A Falco KC az első perctől kezdve uralta a mérkőzést és megérdemelte gyűjtötte be az újabb győzelmet, mellyel 2-0-ra vezet a párharcban.

Zalakerámia ZTE KK- Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 66-95 (16-24, 18-20, 12-32, 20-19)

Zalaegerszeg, 1850 néző, JV: Kapitány, Tőzsér, Frányó

ZTE KK: Trice 13/3, Keller, Rakicevic 18/3, Smith 15, Csuti 7, csere: Polster 3/3, Zsiros, Németh 2, Ostojic 6, Szalay, Simó 2. edző: Sebastjan Krasovec

Falco KC: Pot 16/6, Cowels 14/9, Kovács 3/3, Tiby 14/3, Keller Á. 7/3, csere: Perl 24/6, Sövegjártó 6, Barac 3, Krivacevic 6, Horváth, Hansen, Takács 2. edző: Milos Konakov

Kipontozódott: Kovács 31’

Rangadóhoz illő hangorkán fogadta a csapatokat a bemutatáskor, de ez szólt egyben a ZTE FC Magyar Kupát nyert labdarúgóinak is, akik vezetőikkel együtt a hazai palánk mögött foglaltak helyet. A feldobást, a csapatkapitány Kálnoki-Kiss Dávid végezte el.

Két gyors kosárral nyitott a címvédő, majd Tiby újabb kosarával 0-6 állt a táblán. Gyors volt a játék, de sok hiba csúszott a ZTE támadásaiba. Összeszedte magát a házigazda és a 3. percre Smith büntetőivel egy pontra feljöttek (7-8). Egy pillanatig sem lankadhatott a figyelem, mert a Falco villámgyors támadásokkal, hét ponttal ellépett (9-16). Keményen, sőt a faulthatáron túl védekezett a vasi alakulat, a játékvezetők viszont engedték ezt és többször elmaradt a sípszó. A 7. percben Ostojic harcolt meg egy dupláért, míg a vendégeknél Perl könnyedén értékesített egy középtávolit (11-19). Nem ízlett a ZTE csapatának a vendégek kemény védekezése és a támadásaikból rendre kosarakat kaptak. A negyed hajrájában már 12 ponttal is vezetett a Falco, de Rakicevic büntetőivel és Smith kosarával faragni tudtak a hátrányunkból a zalaiak (16-24).

Két gyors kosárral nyitott a második negyedet a kék-fehérek, majd jött Pot és egy távoli (20-27). A vendégek határozottan védekeztek Ostojic-on és Smith-en, akik nehezen kerültek közel a gyűrűhöz. Németh látványos blokkolásának tapsolhatott a közönség, de a támadásaik továbbra is egysíkúak és kiszámíthatóak voltak. A 14. percben Rakicevic szerzett kosarat, Pot ismét egy hármassal válaszolt (22-31). Kezdett valamelyest összeállni a ZTE játéke és felére csökkentették a hátrányukat (28-33). A 16. percben Cowels nagyon messziről szerzett távolit, Krasovec mester pedig játékosainál sérelmezte, hogy elkerülhető lett volna a kosár, ha korábban megállítjuk a vendégjátékost (28-36). Időkérés után Trice ziccerezett kétszer egymás után is a vasi magasemberek között (32-36). Vendég időkérés után Keller Ákos hintett távolit, amivel ismét lendületbe jött a Falco (32-41). Sajnos a távoli dobások mellett a büntetőzés sem ment igazán a fiúknak. A végén Cowels hármasával 34-44-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

A nagyszünet után úgy kezdett a Falco, ahogy az első negyedben és állva hagyta a ZTE KK-t (34-51). A 22. percben Smith egy zsákolással és egy ráadás büntetővel törte meg a hazai góltalanságot (37-51). Gyorsan és pontosan játszottak a vendégek és hamar húsz pontra nőtt az előnyük (40-60). A két csapat közötti szakadék tovább nőtt Kovács hármasával, így Krasovec mester időkéréssel próbálkozott rendet tenni a fejekben (44-67). Nem sikerült! A vendégek tovább robogtak és gyakorlatilag eldöntötték a találkozót (46-76).

A záró negyed első említésre méltó eseménye a 33. percben történt, amikor Trice a sokadik kísérletre megszerezte az első hárompontosukat, majd Csuti 2+1-es akcióval toldotta meg a pontjainkat (54-82). Milos Konakov a negyed második felében már a fiataljait is pályára küldte, hiszen tetemes volt az előnyük. Az utolsó három percnek magyar sorral futottunk neki a ZTE, végül Simó kosarával zárult a mérkőzés, amit jó lesz hamar elfelejteni.

A párharcban a Falco KC vezet 2-0-ra. Folytatás kedden, Szombathelyen.

Sebastjan Krasovec: - Gratulálok a Falco együttesének a sikerhez. Az ellenfél negyven percen keresztül ma jobb volt, a legnagyobb különbség a harmadik negyedben volt a két csapat között. Reméljük, a következő találkozóra már teljes kerettel tudunk kiállni. A következő meccs is nulla-nulláról indul, de persze a Falco már 2-0-ra vezet a párharcban.

Fotók és szöveg: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek