2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Átadták az Év sportolója díjakat Zalaegerszegen

Átadták az Év sportolója díjakat Zalaegerszegen

2024. január 19., 16:40
Átadták az Év sportolója díjakat a városházán. Női kategóriában Muszil Ágnes, a férfiak közül pedig Molnár Benjamin vehette át az elismerést. A 2023-as esztendő legjobb csapata címet a ZTE Sportlövész Klub nyerte el.

A zalai vármegyeszékhelyen több éves hagyomány, hogy oklevéllel jutalmazzák azokat a sportembereket, akik az érintett szakágban kiemelkedő eredményt értek el.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy sportolóink - amellett, hogy edzenek, küzdenek, felkészülnek, és szép eredményeket érnek el - egyben példát is mutatnak a város közösségének. Bebizonyítják, hogy aki következetesen küzd, valóra tudja váltani álmait.   

- fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Muszil Ágnes, a Zalaszám-ZAC színeiben indult. A 2023-as utánpótlás országos bajnokságon aranyérmes, a felnőtt bajnokságon pedig harmadik lett. 

Közel tíz éve vagyok már a klub sportolója. Idén több dobogós helyezést értem el a korosztályban és aranyérmet is tudtam szerezni. A sport már az életem részévé vált, ami nélkül már nehéz lenne elképzelnem a mindennapokat.

- mondta el portálunknak Muszil Ágnes, a Zalaszám-ZAC futóatlétája.   

Molnár Benjamin Zalaegerszegen, a szülővárosában szerezte meg a világbajnoki címet. A következő héten ismét ringbe száll.

Franciaországban, Párizsban fogok küzdeni. Nagyon várom már ezt a küzdelmet, és reméljük, hogy győzelemmel zárul ez is.

- erről már Molnár Benjamin, a World Fight League sportág világbajnoka beszélt.  

A sportlövész klub versenyzői az elmúlt évben tizenhét országos csúcsot értek el. A bajnokságokról több mint 110 érmmel érkeztek haza.

Bízunk benne, hogy az idei év is nagyon sikeres lesz. Az egyik tanítványunk indul világversenyeken, és reméljük, hogy a többiek is követni fogják példáját. Több, mint 9 éve igyekszünk népszerűsíteni a sportot. Nagyon bízom benne, hogy megalapozhatjuk ezt a sportágat Zalaegerszegen, és minél szélesebb körben megismerhetik.  

- foglalta össze Somogyi Péter, a ZTE Spotlövész Klub elnöke.  

Köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a győzelemhez az edzők és a menedzserek munkájára is szükség van. Az egyesületek, a család, a város közössége és a támogatók is sokat tesznek azért, hogy a sportolók megvalósíthassák álmaikat, azaz elérjék kitűzött céljaikat.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

ZX2quwn1h6k
# Kapcsolódó galériák