2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
A ZTE továbbra is gödörben

A ZTE továbbra is gödörben

2023. augusztus 26., 22:02
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a ZTE FC a Szusza Ferenc Stadionban lépett pályára az Újpest FC ellen. A ZTE rosszul kezdte a szezont, hiszen négy mérkőzésből mindössze egyet tudott megnyerni és háromszor kikapott. Sajnos ezúttal sem sikerült Boér Gábor csapatának a pontszerzés.

Újpest FC-ZTE FC  2-1 (1-0)

Budapest, 4003 néző, Jv: Farkas Ádám

Újpest FC: Banai - Tamás (Kuusk), Fehér, Andzulas, Kastrati (Ambrose)-Mörschel, Onovo- Csobot (Simon), Ljujic, Kiss- Tóth (Pauljevic). edző: Nebojsa Vignjevic

ZTE FC: Senkó- Bedi, Safranov, Csóka, Huszti- Szakovic (Klausz), Szendrei (Soltész) - Mim (Milovanovikj), Sajbán, Kovács - Szalay (Németh). edző: Boér Gábor

Gólszerzők: Csobot, Ambrose. ill: Mim

Rosszul kezdte a találkozót a zalai csapat, hiszen a második perc elején jobb oldali középre lőtt labdára a hosszú oldalon megelőzve védőjét Csobot Kevin érkezett és csukafejessel vette be Senkó kapuját (1-0). A folytatásban is a hazaiak maradtak lendületben, a ZTE-t megfogta a gól. A félidő második felében aktívabb lett a vendégek támadójátéka és voltak lehetőségeik is az újpesti kapu előtt. A ráadásban előbb Sajbán lövését védte Banai nagy bravúrral, majd Csóka ballal, 24 méterről vállalkozott lövésre és balról telibe találta a felső lécet, a labda a gólvonal elé pattant, de nem a gólvonal mögé. 

A második félidőt aktívabban kezdte a ZTE és előbb Mim, majd Szalay próbálta bevenni Banai kapuját. Az 59. percben kiegyenlítettek a vendégek: Sajbán passzolt Mim Gergelynek, aki jobbal a bal alsó sarokba küldte a labdát. Némi VAR vizsgálat után a gólt érvényesnek találták (1-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, hiszen a 62. percben Lujic passzából Ambrose lőtt kapura a labda pedig Senkó kezéről pattant a hálóba (2-1). A folytatásban Boér Gábor cserékkel próbált frissíteni csapatán. A ZTE próbálkozott, de a kilenc perces hosszabbítás sem volt elegendő az egyenlítéshez, így az ötödik meccsén a negyedik vereségét könyvelhette el a Zala vármegyei csapat. 

Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek