2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
A második félidőben érvényesítette a papírformát a Tatabánya

A második félidőben érvényesítette a papírformát a Tatabánya

2023. november 27., 08:36
A labdarúgó NB III Észak-nyugati csoportjában az idei utolsó fordulót rendezték a hétvégén. A ZTE FC II csapata a listavezető Tatabánya együttesét fogadta. Az első félidőben még a hazaiak vezettek, de a másodikban érvényesült a papírforma, így kieső helyen telelnek a zalaegerszegi fiatalok.

ZTE FC II - OPUS TIGÁZ Tatabánya 1-4 (1-0)

Zalaegerszeg, 100 néző, jv: Kovács Gábor Péter

ZTE FC II: Senkó – Deme, Bodrogi, Kovács Ba. Dóczi – Todoroski (Lengyel), Soltész, Boros, Baloteli, Klausz (Kapus) - Györe L. (Varga L.). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Tatabánya: Lóth – Árvai (Forró), Kovács I. Krupánszki, Molnár T.- Kocsis G. Szegleti, Katona (Hajas), Szalánszki (Németh D.), Letenyei – Székely. Vezetőedző: Gyürki Gergely.

Gólszerzők: Györe L. illetve Kocsis G. (60.), Szegleti (78.), Szalánszki (81.), Hajas (89.).

Küzdelmes első félidőt láthattak a nézők, akik kilátogattak a találkozóra. A hazai pályán játszó ZTE bátran játszott, de a tatabányai kapu előtt nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel. A listavezető vendégek többet birtokolták a labdát, de a jól záró hazai védelem ellen nem találták az ellenszert. A hosszabbítás első percében szögletet lőhetett a ZTE, a jobbról középre tekert labdát a védők kifejelték, ami Györe elé pattant, aki húsz méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).

A nagyszünet után nagyobb sebességre kapcsolt a vendégcsapat és a 60. percben Kocsis találatával egyenlítettek. Lendületben maradtak a vendégek és a 78. percben büntetőből Szegleti fordította meg a találkozót (1-2). A ZTE összezuhant és három perccel később Szalánszki már a harmadik tatabányai gólt jegyezte. A 87. percben Hajas találatával tette fel őszi szereplésére a koronát a Tatabánya, aki az első helyen várhatja a tavaszi folytatást. A ZTE FC ősszel 12 pontot szerzett, mellyel a 15. kieső helyen telel majd.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák