2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
A Kozármisleny vendégeként játszott felkészülési mérkőzést a ZTE FC

A Kozármisleny vendégeként játszott felkészülési mérkőzést a ZTE FC

2024. március 23., 08:30
A válogatott szünet miatt, melyben Törökországgal és Koszovóval játszik felkészülési mérkőzést válogatottunk, nem rendeznek NB I-es, NB II-es bajnoki mérkőzéseket, így a ZTE FC a Merkantil Bank Liga NB II ötödik helyezettjével a HR-Rent Kozármisleny csapatával játszott felkészülési mérkőzést pénteken.

HR-Rent Kozármisleny – ZTE FC 1-2 (1-0)

Kozármisleny, 300 néző, JV: Katona B.

ZTE FC: Gyurján – Lesjak, Safronov, Evangelou –Vocsicska, Hadida, Kovács B., Kiss B., Medgyes – Németh D., Sajbán. Vezetőedző: Márton Gábor

Csereként pályára lépett: Köcse, Mim, Croizet, Szendrei, Sankovic, Csóka, Bedi

Gólszerzők: Ikonomou illetve Sajbán, Csóka.

Jól kezdődött a találkozó hazai szempontból, Aczél Zoltán együttese próbált labdát birtokolni és támadásokat felépíteni. Az első félidő közepén Horváth Dániel passzából Ikonomou góljával a hazaiak szereztek vezetést (1-0). A félidő második felében a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, de a befejezésnél nem koncentráltak eléggé a zalai játékosok, így a félidőben egygólos hátrányban voltak.

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt a ZTE és az 58. percben Sajbán mattolta a hazai védelmet és kiegyenlített (1-1). Mindkét vezetőedző sokat cserélt, ami ezúttal Márton Gábor együttesének malmára hajtotta a vizet. A 75. percben a ZTE FC gólját Csóka szerezte, aki egy remek Oroszi védés után a kapufáról kipattanó labdát közelről fejelte a mislenyi kapuba.

A két együttes hasznos edzőmeccset játszott egymással, melynek lényege a meccsritmusban maradás volt. A következő héten a ZTE FC már a nagyszombati bajnokijára készülhet, amikor 19:30-tól a DVTK együttesét fogadja a ZTE Arénában.

Szöveg: Jóna István

Fotó: kozármislenyfc.hu