2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
A hajrában lőtt góllal nyert a Debrecen a ZTE ellen

A hajrában lőtt góllal nyert a Debrecen a ZTE ellen

2023. augusztus 13., 18:30
A labdarúgó NB I 3. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Debrecen a Zalaegerszeget fogadta. A vendégek jobban futballoztak az első félidőben, Tajti Mátyás vezérletével akár vezetést is szerezhettek volna. A DVSC vezetőedzője pihentette néhány kulcsjátékosát, de a második félidőben többet cserélve sikerült lendítenie a csapatán, amely a hajrában megszerezte a győztes gólt, és 1-0-ra nyert.

LABDARÚGÓ NB I

3. FORDULÓ

DVSC–ZTE 1–0 (0-0) (Kiziridisz 83.)  

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5011 néző.

Vezette: Vad II István

A Debrecen csak egy meccset játszott le vasárnap délutánig a bajnokságból, egyet elhalasztott, és így százszázalékos mérleggel fogadta a Zalaegerszeget. A ZTE kissé megtépázott tekintéllyel érkezett a cívis városba, ugyanis az első három tétmeccsét elveszítette, beleérte az NK Osijek elleni párharcot is az Európa-Konferencialigában, ám egy hete otthon legyőzte az MTK-t, és ez helyreállíthatott valamennyit az elveszített önbizalomból - írja a Magyar Nemzet. 

A vendégek igen bátran futballoztak a Nagyerdei Stadionban. Szrdjan Blagojevics, a házigazdák vezetőedzője tartalékolt a Rapid Wien elleni visszavágóra, ezért csak a kispadra jelölte a csapatkapitány Dzsudzsák Balázst és Megyeri Balázst is, ám feltehetően nem csak ezért játszott jobban a ZTE, a Loki enerváltnak tűnt. Különösen Tajti Mátyás volt elemében, és a 42. percben hozzá fűződött a meccs addigi legnagyobb helyzete: Sajbán passzolt vissza a tizenhatoson belül az érkező Tajtinak, a lövése lepattant 15 méterről, de visszakerült hozzá, óriási csellel újra helyzetbe jutott, okos gurítását viszont Mojzis mentette a góvonalról. 

Szrdjan Blagojevics a második félidő derekán hármat is cserélt, beállt Dzsudzsák is, és élénkebb lett a DVSC játéka. Ennek a 83. percben meg is lett az eredménye: a szintén csereként beállt Kiziridisz indult meg előre, balról, három ember között is elment, majd 13 méterről, jobbal nagyon pontosan lőtt a jobb alsó sarokba – 1-0.

Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek