2024.05.04., szombat - Mónika, Flórián napja
facebook
Keresés
A címvédőt is legyőzte a ZTE KK!

A címvédőt is legyőzte a ZTE KK!

2024. március 16., 21:42
A férfi kosárlabda élvonalban a Zalakerámia ZTE KK a címvédő Falco KC együttesét fogadta. Az első félidőben remek védekezéssel és támadójátékkal húszpontos előnyt szerzett a ZTE. A nagyszünet után visszajött a meccsbe a vasi alakulat, de a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet és az idei szezonban harmadikként győzték le a regnáló bajnokot.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 97-85 (29-12, 24-20, 19-30, 25-23)

Zalaegerszeg, 2000 néző, JV: Praksch, Kovács, Major

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 17/6, Szalay, Paige 11/9, Ikpe 9/3, Tóth 8, csere: Ona Embo 20/9, Ostojic 13/3, Keller 12/12, Csátaljay 7/3, Németh, edző: Matthias Zollner

Falco KC: Pot 5, Benke 6, Tanoh Dez, Tiby 13/9, Keller 9/3, csere: Perl 24/3, Pongó 8/6, Jordano 12/12, Kovács, Barac 8, edző: Milos Konakov

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, csak a pontok nem igazán jöttek egyik oldalon sem. Határozottan és jól védekezett a ZTE, a negyed első felében Ikpe és Hicks hármasával kerültek előnybe (12-5). A 8. percben Ona Embo és Paige kosaraival átlépte a tízpontos különbséget  a hazaiak előnye, melyet a negyed végéig sikerült tovább növelniük (29-12). Óriási energiát tettek bele a hazaiak a második negyed elején is és két perc elteltével már húsz pontra nőtt a különbség (35-15). Konakov mester időt is kért, mert nehezen viselte, hogy csapata szenved a parketten. A félidő hajrájában állandósult a húsz pont körüli különbség a csapatok között. Az utolsó percen belül Ostojic, majd Pot szerzett távolit. A félidőt Hicks büntetői zárták le (53-32).

A nagyszünet után csak az volt a kérdés, a ZTE bírni fogja-e a saját maga által diktált nagy tempót. A harmadik negyed elején a Szombathely kapta el jobban a rajtot és kicsivel több, mint egy perc alatt 6-0-át futottak (53-38). Keller Iván törte meg a ZTE góltalanságát egy triplával, majd Tóth tett hozzá egy közelit (58-40). Perl vitte a vállán a vendégeket, akik próbáltak közelebb kerülni a zalaiakhoz. A 28. percig sikerült tartani a nagy különbséget a hazaiaknak, de a negyed hajrájában távoli dobásokkal tíz pontra feljött a Falco (72-62). A záró játékrész elején tovább tartott a vendégek lendülete és 75-70-re zárkóztak. A 33. perc elején Hicks büntetői oltották a tüzet (77-70). Nem tudott kosarat szerezni a Falco, nem úgy Ona Embo, aki oldalról újabb hármast süllyesztett el a vasi gyűrűben (80-70). Időt kértek a vendégek, de az igazi áttörés nem jött a játékukban. Hicks, majd Paige is hármast szerzett, míg a vendégek Keller és Perl dupláival válaszoltak (86-77). Emberfeletti munkát tettek bele a hazaiak a meccsbe és a hajrában Keller Iván hármasával 17 pontos előnyt szerzett a ZTE (94-77). A zalaiak jól osztották be előnyüket és végül megnyerték a mérkőzést.

Matthias Zollner:

Gratulálok a játékosaimnak. Azt a mentalitást, amit az elején mutattunk végig tartani tudtuk. A Falco KC ellen nem könnyű játszani, hiszen két vereséget szenvedett csak ez a csapat a mai mérkőzésig. Az ilyen találkozókat derbiknek  kell nevezni,  és az is volt. Az első félidőben kimagaslóan játszott együttesem, de a második játékrészben kicsit elfáradtunk. Ezen kell majd javítani,  de ez egy nagyon fontos siker volt.

Renathan Ona Embo:

A mai játékunk elképesztő volt. Ez az első szezonom Magyarországon, és ez a hangulat remek volt, amit ma megtapasztalhattam. Ma nagyon erősen kezdtünk, volt pár hiba is, viszont a végsőkig küzdöttünk és ez volt a döntő tényező abban, hogy megnyertük ezt a találkozót.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

ZPU7W79Vpt8
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek