2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Tapétavágó késsel támadt a benzinkúton Nagykanizsán

Tapétavágó késsel támadt a benzinkúton Nagykanizsán

2024. július 08., 14:05
A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádat emelt egy 63 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, valamint indítványozta a felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtását.

A Zala Vármegyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatója szerint az eset 2024. március 22-én történt, amikor a férfi egy nagykanizsai benzinkúton ittasan szóban inzultált két 16 éves lányt, akik egyikük édesapjára vártak. A lányok trágár beszéde miatt az egyikük értesítette az apját, aki a helyszínre érkezve felszólította a férfit, hogy hagyja abba a molesztálást. A vádlott erre egy tapétavágó késsel támadóan közeledett az apa és a lánya felé, akik egy dohányboltba menekültek.

A vádlott megpróbált utánuk menni, de a férfi belülről tartotta a zárat, és a bolt eladója a pánikgomb megnyomásával értesítette a biztonsági szolgálatot. Ekkor a vádlott a másik lányt kezdte késsel kergetni. Az apa látva ezt, kijött a dohányboltból, és megpróbálta megakadályozni a támadást, de nem sikerült lefegyvereznie a vádlottat, aki továbbra is hadonászott a késsel.

A benzinkút egyik kezelője közölte a vádlottal, hogy érkezik a biztonsági szolgálat és a rendőrség, mire a vádlott felhagyott a támadással és kerékpárral elmenekült.

Fotó: Illusztráció/Pexels