2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Magyar Falu Program – eddig több mint 40 milliárd forint érkezett Zalába

Magyar Falu Program – eddig több mint 40 milliárd forint érkezett Zalába

2023. november 16., 19:20
Több mint 40 milliárd forint érkezett Zala vármegyébe a Magyar Falu Programnak köszönhetően, melynek eredményeit Gyopáros Alpár kormánybiztos Vigh László országgyűlési képviselővel tekintette meg. Az elöljárók először Sárhidát, majd Teskándot vették górcső alá. 

A falvak döntő többségére évtizedekig jellemző volt a népességcsökkenés. A kormány kezdeményezésének sikerét példázza, hogy az utóbbi négy évben ez a tendencia változott. A támogatásnak köszönhetően a kistelepülések olyan beruházásokat valósítottak meg, melyek a helyben maradást és családalapítást egyaránt ösztönzik.

Zala vármegye az egyik legaprófalvasabb vármegyéje az országunknak. Az a települési kör, amely élvezi az előnyeit, az kifejezetten ezekben a megyékben fekszik. Elég jelentős támogatási összeghez jutottak, hiszen 2019 év elejétől kezdve több mint 40 milliárd forintnyi támogatás jutott a Magyar Falu Program keretében a zalai falvakba.

- tájékoztatta portálunkat Gyopáros Alpár kormánybiztos.

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: a körzetében minden településnek jutott a kormányzati forrásból. 

Nincs munkanélküliség, nincs hajléktalanság, nincs bűnözés. Tehát a falvakban lakni most trendi lett. A falvakban elfogytak az eladandó házhelyek. Ez azt jelenti, hogy kezd élni és virágozni minden falusi közösség.

- részletezte az országgyűlési képviselő.

A Sárhidán kivitelezett projektek öszköltsége több mint 130 millió forint. Ebből, a közösségi ház és az orvosi rendelő is megújult. Erről Nagy Mariann polgármester beszélt oldalunknak.

Óvodánk is nyert pályázaton, aminek köszönhetően nyílászáró csere is történt, de amint említettem út is készült el, kommunális eszközre is pályáztunk. Én úgy gondolom, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően Sárhida egy élhetőbb, szebb településsé tudott válni. Én úgy gondolom, hogy ezekre a fejlesztésekre mi önerőből nem lettünk volna képesek.

- fogalmazott a polgármester.

Teskándon egyebek mellett az úthálózatot és a közintézményeket fejlesztették. Sipos László polgármester most egy napelempark megépítését tűzte ki célul. A Magyar Falu Programból 72 millió forint érkezett a faluba. 

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

lHndQ17QjPI
# Kapcsolódó galériák