2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Letartóztattak egy román férfit, aki zalai rendőröket próbált megvesztegetni

Letartóztattak egy román férfit, aki zalai rendőröket próbált megvesztegetni

2024. június 07., 19:46
Hivatali vesztegetés bűntette miatt a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a román férfinak a letartóztatását, aki egy zalai étteremben a vele szemben eljáró rendőrőknek egymillió forintot ajánlott a szabadon engedéséért - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel pénteken.

Azt írták, megalapozott a gyanú, hogy a harmincas éveiben járó külföldi féri május 28-án ittas állapotban "garázda magatartást tanúsított" az étteremben, majd az intézkedő rendőröknek egymillió forintot ajánlott azért, hogy hivatali kötelességüket megszegve engedjék őt szabadon.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottat februárban minősített csalás bűntette miatt két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt - valamint a Keszthelyi Rendőrkapitányság által nyomozott garázdaságot - próbaidő hatálya alatt követte el - tudatta a főügyészség.

Hozzáfűzték, mivel a terheltet a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől, továbbá Magyarországon bejelentett lakcímmel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be.

Fotó: illusztráció/Pixabay