2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
Jogosítvány nélkül, ittasan és eltiltás alatt vezetett a zalai férfi

Jogosítvány nélkül, ittasan és eltiltás alatt vezetett a zalai férfi

2024. február 20., 08:15
A rendőri felszólításnak sem tett eleget.

A Zala Vármegyei Főügyészség arról tájékoztatott, hogy a 33 éves zalakomári, jogosítvánnyal soha nem rendelkezett férfi 2023. június 6-án éjszaka, hajnali 1 órakor Galambok irányából Nagykanizsa irányába ittas állapotban közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrőrök megkísérelték megállítani.

A vádlott a rendőri felszólításnak nem tett eleget, hanem továbbhajtott az M7 autópálya felhajtójánál lévő körforgalom irányába, majd a Kaposvár felé vezető kijáraton hajtott ki, s mivel az autó durrdefektet kapott, a 61-es főúton megállt.

A vádlott 2023. július 22-én, 19 órakor szintén ittas állapotban, annak ellenére, hogy a bíróság korábban eltiltotta a járművezetéstől, Zalakomáron az Ady Endre utcában közlekedett személygépkocsival a 6805-ös számú út irányába, amikor egy erősen balra ívelő útkanyarulathoz ért, és a sebessége helytelen megválasztása, valamint ittassága miatt elvesztette a jármű feletti az uralmát, ezért egy jelzőtáblának, majd a vízelvezető árok falának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben 1 év 4 hónap fogházbüntetés, és 2 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.   

Fotók: Magyarország Ügyészsége

# Kapcsolódó galériák