2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Hiába állt meg a stoptáblánál, elütött egy motorost

Hiába állt meg a stoptáblánál, elütött egy motorost

2023. november 16., 11:02
A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki figyelmetlensége miatt elütött egy motorost.

A vádlott 2022. április 16-án délután borult látási és közepes erősségű forgalmi viszonyok mellett közlekedett autóval, fiával együtt Zalaszentjakab irányából Galambok felé. Az egyik kereszteződés stoptáblájánál megállt, majd egyenesen tovább indult. Ekkor azonban figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a jobbról – megengedett sebességgel – érkező motorosnak, aki az autó jobb oldalának ütközött és a járművektől közel 18 méterre az aszfaltra esett. A balesetben a férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: végtagjai több helyen eltörtek, s ennek következtében maradandó testi fogyatékossága keletkezett - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

A Nagykanizsai Járásbíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 325.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A büntetővégzés jogerős - áll a közleményben. 

Fotó: illusztráció/Pixabay